Cody Gakpo scorer uansett drakt.

Det som trolig kommer til å bli tidens januarvindu nærmer seg med stormskritt. Svenske Fotbolskanalen har gjort sine betraktninger om sannsynligheten for en overgang for ti av fotballens stjerner.

 1. Cody Gakpo: Fra PSV Eindhoven til Manchester United
  Det har vært en svært god høst for 22 år gamle Cody Gakpo med 13 mål og 17 målgivende pasninger for PSV. -Venstrevingen toppet det hele med tre mål for Nederland i Qatar-VM. Manchester United ønsker intenst å signere Cody Gakpo i januar, men de fikk litt sjokk over den ekstreme prisen som PSV krever.

Les: Ruud van Nistelrooy selger Cody Gakpo til Manchester United og henter svensk erstatter

Mye tyder imidlertid på at Erik ten Hag får pengene som trengs for å hente inn «Cristiano Ronaldos erstatter» når overgangsvinduet åpner.
Sannsynlighet: Høy.

 1. Cristiano Ronaldo, klubbløs til Al-Nassr

Bruddet med Manchester United ble infisert. Til tross for at den flerfoldige Ballon d’Or-vinneren nå kan signere for en ny klubb gratis, selv om det lanseres nye klubber hele tiden som skal være interesserte ser han ut til å lande i Saudi Arabia med en lønn på over 2 milliarder i året.

Folk tett på Ronaldo mener han jobber med å lande en klubb i Europa, men Saudi Arabia, som ønsker å få VM til landet er villige til å bruke vanvittige penger på å lande 2030 VM.

Les: Kan vente seg en lønnspakke fra en annen verden
Sannsynlighet: Høy.

 1. João Félix, fra Atlético Madrid til PSG/Premier League
  Forholdet mellom manager Diego Simeone og Félix er for å si det forsiktig iskaldt. Alle vil han at skal forlate Atlético Madrid i januar. Det er imidlertid ett problem: prislappen.

23-åringen ble kjøpt for over en milliard i 2019 og det er mye som tyder på at Atléti vil ha minst den summen tilbake. Manchester United, PSG, Arsenal, Chelsea og Aston Villa sies å være interessert i João Félix, men for øyeblikket er det ingen informasjon som tyder på at en overgang er spesielt nærme – men det kan raskt endre seg når overgangsvinduet åpner.

Sannsynlighet: Midt på treet.

 1. Gonçalo Ramos, fra Benfica til Manchester United
  Tre mål for Portugal i Qatar-VM og 15 mål på 22 kamper for Benfica i løpet av høsten. Ja, de portugisiske gigantene kan godt ha fostret en ny toppspiss i form av Gonçalo Ramos.

Ifølge The Telegraph ønsker Erik ten Hag å signere 21-åringen i januar, men etter suksessen i VM er Benficas prislapp hevet til i overkant av 1,3 milliarder kroner. Dette tyder på at Manchester United i stedet vil gå for Cody Gakpo, som er verdsatt til rundt halvparten av det beløpet.


Sannsynlighet: Under gjennomsnittet.

 1. Joško Gvardiol, Fra RB Leipzig til Real Madrid/Premier League
  VMs beste midtstopper? Mange vil nok svare Kroatias Joško Gvardiol på det spørsmålet. Chelsea, Manchester United, Manchester City, Real Madrid og Paris Saint-Germain er klubber som har blitt nevnt for å jage den suksessrike spilleren.

Ifølge Bild har 20-åringen, som i sommer forlenget kontrakten med RB Leipzig til 2026, en utkjøpsklausul på drøyt 1,2 milliarder kroner. Det er imidlertid ikke en prislapp som ser ut til å skremme. For øyeblikket ser det ut til at Chelsea, Manchester City og Real Madrid er nærmest. Guardiol har selv flørtet med både «The Blues» og «Los Blancos».

Sannsynligheten for at en overgang skjer om kort tid er stor, men spørsmålet er bare om det skjer allerede i januar.

Sannsynlighet: Midt på treet.

 1. Denzel Dumfries, fra Inter Milan til Chelsea/Manchester United
  Nei, Inter vil kanskje ikke nødvendigvis selge Denzel Dumfries. Men for å kjøpe Romelu Lukaku fra Chelsea, noe som virker mulig, må Milan-klubben samle inn penger.

Ifølge La Gazzetta dello Sport er prislappen satt til 650 millioner kroner. Chelsea og Manchester United sies å være interessert i 26-åringen, men det er uklart om noen av klubbene er villige til å betale det forespurte beløpet. I hvert fall i januar når begge klubbene ser etter mer offensive alternativer.

Sannsynlighet: Lav.

 1. Enzo Fernández, Fra Benfica til Liverpool/PSG
  Etter å ha vunnet VM-gull med Argentina og blitt kåret til turneringens beste unge spiller og vært et sentralt tannhjul i laget, er det ikke rart at Enzo Fernández er svært populær

Portuguese Record har rapportert at midtbanetalentet allerede har avtalt vilkår med Liverpool og har bestemt seg for at han ønsker å slutte seg til Merseyside-klubben. O Jogo har imidlertid hevdet at selv PSG er klar til å betale overgangssummen på drøyt 1,3 milliarder kroner som Benfica krever, og Ligue 1-giganten skal nå utfordre Liverpool.

Det gjenstår å se om Benfica er klare til å slippe sin 20 år gamle stjerne i januar, men det er ingen tvil om at en stor overgang vil skje om kort tid.


Sannsynlighet: Gjennomsnittlig.

 1. Sofyan Amrabat, Fra Fiorentina til Liverpool/Tottenham

Det er alltid en spiller som – for det store fotballpublikum – slår gjennom i VM, øker verdien og sikrer seg en stor overgang. Denne gangen kan den spilleren godt hete Sofyan Amrabat.
Etter å ha laget et feiret VM for Marokko, ryktes det å være stor interesse for Fiorentina-midtbanespilleren. Prislappen skal settes til cirka 440 millioner korner , noe som skal ha fått Barcelona til å trekke seg tilbake.

Tottenham sies imidlertid å være klare til å betale den summen, men Amrabat skal selv ønske å gå til Liverpool – som også har vist interesse. Ifølge italienske La Repubblica ønsker imidlertid ikke Fiorentina å selge sin midtbanestjerne denne sommeren. Det gjenstår imidlertid å se om Serie A-klubben tåler nesten en halv milliard dersom interessen for 26-åringen tiltar i januar.


Sannsynlighet: Under gjennomsnittet.

 1. Adrien Rabiot, fra Juventus til La Liga/Premier League
  En sterk høst med Juventus og et vellykket VM med Frankrike. Ja, Adrien Rabiot er i god form for 2023, når kontrakten hans går ut til sommeren.

Italienske medier har hevdet at Juventus er villige til å selge 27-åringen allerede i januar for ikke å risikere å miste ham. Barcelona og Atlético Madrid sies å være interessert, men Rabiot skal selv foretrekke å gå til Premier League.

Det er imidlertid foreløpig ingen informasjon som tyder på at en overgang allerede i januar er spesielt nær for øyeblikket – selv om London-klubben skal ha lyst til å prøve å forhandle frem en avtale når overgangsvinduet åpner. Med tanke på at Juventus jakter en Champions League-plass i Serie A og at det er kaotisk i styrerommene, er det tvilsomt om Torino-klubben slipper Rabiot.

Sannsynlighet: Lav.

 1. Aaron Wan-Bissaka, fra Manchester United til West Ham/Wolverhampton/Crystal Palace
  Nei, Wan-Bissaka ser ikke ut til å være en del av hovedtrener Erik ten Hags planer. Det har blitt klart i løpet av høsten, om ikke annet.

Manchester United vil selge høyrebacken når januarvinduet åpner. Fabrizio Romano hevder West Ham, Wolverhampton og Crystal Palace er interessert i å signere Wan-Bissaka. Permanent overgang eller lån uansett, følelsen er at 25-åringen forlater Old Trafford etter nyttår.
Sannsynlighet: Høy.