Mindre villig til risiko som trener. (foto: ado den hag, twitter)

Da pensjonist Åge Hareide fikk telefon fra Malmø FF med hasteinnkalling, hadde han ikke noe valg. Det var å tørke støv av taktstokken og returnere til klubben han ledet til enorm suksess i 2014/15-sesongen. Nå får trenerlegenden Dick Advocaat fått et tilsvarende tilbud han ikke kan si nei til.

De siste årene har Advocaat jobbet med Utrecht som rådgiver, men vi kjenner 75-åringen fra hans år som trener for blant annet en haug med landslag.

LES: Gidder ikke høre på løfter fra verdens best betalte manager

Nå har nederlenderen «spesialisert seg» på korte arbeidsopphold, så det er ikke overraskende at han kan bli fristet ut av pensjonstilværelsen som trener, for å ta over klubben han selv startet spillerkarrieren sin i og har vært innom som rådgiver ved ulike anledninger.

(fra wikipedia)

For hos ADO Den Haag er det krisestemning etter 16 poeng på 16 kamper, i sesongen der det skulle kjempes for opprykk til Eredivisie. Klubben hadde gitt Liverpool-legende og sylfersk trener Dirk Kuyt jobben med å følge opp klubbens 4. plass fra forrige sesong. Denne uken fikk Kuyt sparken, med beskjed om at 17. plass i ligaen med bare fire seire ikke kvalifiserte til tålmodighet.

Ifølge Voetball International siktes det nå inn mot å overtale Dick Advoccat om å finne frem topplua og «rydde opp etter Kuyt». Andredivisjonsklubben har tydelig bestemt seg for å gå til andre enden av skalaen. Fra tidligere stjernespiller i sin første trenerjobb til pensjonert trenernestor.