Mindre villig til risiko som trener. (foto: ado den hag, twitter)

Forrige sesong misset ADO Den Haag så vidt opprykk til øverste divisjon i nederlandsk fotball under trener Giovanni Franken. Den perfekte settingen for Liverpool-legenden Dirk Kuyt å komme inn som trener. Planen var å bygge videre på det som fungerte forrige sesong, men etter 16 kamper valgte klubben å trekke tilbake tilliten til sin ferske trener.

16 poeng på 16 kamper. 17. Plass i andredivisjon med 4 fattige seire. På torsdag fikk Kuyt sparken, men hos 42-åringen var det no hard feelings.

LES: Beckham gjør seg klar for United-kjøp!

-Dessverre fikk min tid hos Den Haag en tidlig avslutning. Jeg vil gjerne takke eierne for at de ga meg muligheten… Klubben fortjener å komme tilbake til Eredivisie. Dessverre lyktes det ikke for meg å klare det, skriver Kuyt på Twitter.

Så kommer det vi tolker som rookie mistake hos Kuyt.

-Jeg har gjort alt jeg kan for å ikke tape.

Gjort alt for ikke å tape. Frykt for å tap større en drivkraften til å vinne.

Dette var Kuyts første trenerjobb. Vi håper han tar med seg mer av den fandenivoldskheten han, John Arne Riise og Gerrard hadde i hver eneste kamp i Liverpool-drakta. Når fløyta piper, da går det for seier. Å sikre seg mot tap er sjelden oppskriften for suksess, uavhengig av nivå.

LES OGSÅ: Kan endelig presentere Vegard Hansen som ny hovedtrener

Vi ønsker Kuyt lykke til videre på trenerreisen og håper nederlenderen snur fokuset i neste jobb.