Harry Maguire stays

I går ble den meksikanske landslagsspilleren Edson Alvarez bekreftet som Declan Rice erstatter. Signeringen betyr også at manager David Moyes har vunnet den interne maktkampen som truet med å sparke han. – Og at dealen med Manchester United om deres ex kaptein Harry Maguire kan sluttføres.

West Ham som nettopp har fått 116,6 millioner euro fra Arsenal for Declan Rice har ikke råd til samme lønninger som deles ut på Old Trafford, det er et problem som Manchester United nå betaler seg ut av.

Les: Alvarez har signert

Harry Maguire vil motta en betydelig utbetaling fra Manchester United før hans forestående overgang til West Ham.

«The Irons» fikk sitt første bud på 20 millioner pund ble avvist rimelig rett etter at Maguire ble fratatt kapteinskapet av Manchester United manager Erik ten Hag, men det andre budet på 30 millioner pund landet bedre og de to klubbene er enige.

Sportbible skriver at personlige vilkår «ikke forventes å være et problem», selv om Maguire må ta et kraftig lønnskutt for å bli med West Ham. Han hadde to år igjen av United-kontrakten og tjente 190 000 pund i uken. Lønnen hans vil falle til 120 000 pund i uken i West Ham, som tilsynelatende vurderer å gjøre ham til deres nye kaptein etter Declan Rice.

Men for å få overføringen til å skje, må United betale Maguire et sluttvederlag på 6 millioner pund for å kompensere for hans kommende lønnsnedgang.

Les: Trekker seg fra urimelig Lukaku-byttehandel

Maguire var verdens dyreste forsvarer da han kom til United fra Leicester for 80 millioner pund i 2019, og han ble utnevnt til kaptein midt i sin første sesong etter at Ashley Young dro til Inter Milan.

Til tross for at han ikke aktivt søker en exit og ønsker å kjempe for plassen sin, har Maguire nå akseptert at hans dager på Old Trafford er talte.

West Ham har også vært interessert i Maguires United-lagkamerat Scott McTominay, men den avtalen ser nå usannsynlig ut, spesielt med Fred som er gjenstand for et bud fra tyrkiske Fenerbahce.

United sies i mellomtiden å lete etter en Maguire-erstatter og har identifisert Benjamin Pavard, Jean Clair Todibo og Edmond Tapsoba som deres toppmål.