Inviterer som vanlig til dans

Noen spesielt interesserte med store kalkulatorer har regnet ut at den portugisiske supermanageren Jose Mourinho har tjent 50 millioner pund, ca 600 millioner kroner mer!! enn noen andre managere som har fått sparken.

Jose Mourinho er i hardt vært i Roma, ikke bare fordi han ble ydmyket av Bodø/Glimt, men fordi hans resultater i Serie A ikke er i nærheten av det alle trodde på da de signerte han før sesongen. – Etter 12 kamper har Roma 19.poeng på 6.plass noe som ironisk nok kun kvalifiserer til Conference League.

Les: 11. desember skal Steven Gerrard påføre Liverpool et tap på Anfield

Mourinho har fått kompensasjon fra klubber som Chelsea, Manchester United, Tottenham og Real Madrid etter å ha fått sparken før utløp av hans kontrakt.

Mourinho har tjent over 100 millioner pund alene på sin tid med engelske klubber, nye data fra 101 Great Goals avslører nå hvor mye kompensasjon han har mottatt fra klubber han har fått sparken fra i løpet av sin managerkarriere.

Hans første opphold i England kom tilbake i 2004, The Special One ankom Chelsea etter en bemerkelsesverdig Champions League-triumf med Porto. – Han vant to Premier League-titler med klubben før han ble sparket i 2007 etter en dårlig start på sesongen.

Les: Ed Woodward i samtaler med Glazer om å bli

Han har vunnet nasjonale serier med Inter Milan og Real Madrid i årene etter, og i 2013 returnerte 58-åringen overraskende til Stamford Bridge.

Han løftet Premier League-trofeet nok en gang i 2015, men omtrent som i hans første opphold ble det raskt surt etterpå. Senere etter å ha fått sparken, ble Mourinho i 2016 hentet til Manchester, klar til å etterfølge Louis van Gaal som Manchester Uniteds manager.

Jose varte i to år på Old Trafford, og vant League Cup, Europa League og Community Shield i løpet av den tiden.- Også denne gangen endte det i sparken, på slutten av 2018 ble han løst fra kontrakten i god tid før utløpsdato.

I følge 101s har Mourinho tjent £97.674.480 på å få sparken fra sine tre jobber i England de siste ti årene. Det astronomiske tallet plasserer han trygt på toppen av hva Premier League-managere har tjent på å få sparket siden begynnelsen av 2011/12-sesongen.

Tidligere Spurs-sjef Mauricio Pochettino er en fjern andreplass på listen, selv om han er mer enn 50 millioner pund bak Mourinho.

Totalt sett viser dataene at den tredobbelte Premier League-vinneren tilbrakte totalt 2 315 dager med å styre i England, og tjente i gjennomsnitt £42 192 per dag. På den tiden tok han ansvaret for 336 kamper, vant 209 og fikk £266 870 per kamp.

Derfor summerer inntektene hans seg til £97 674 480 på tvers av de tre jobbene hans, noe som gjør Mourinho til den dyreste manageren i Premier Leagues historie – og med stor margin også.