Leder for ungdomsgjengen. (foto: arsenal, twitter)

Da Arsenal hentet inn Ben White og sendte William Saliba til Marseille forrige sommer, var det flere som lurte på om dette var et varig veivalg. Den unge midstopperen hadde fortsatt til gode å få debuten i Arsenal-drakta, nå kunne det virke som Arteta hadde valgt bort franskmannen som ble hentet til klubben i 2019.

Dette blir ikke utfallet – hvis det er opp til Arteta. Saliba har hatt utleieopphold hos Saint Etienne (2019/20) og Nice (2021), men har fått sitt skikkelige gjennombrudd den siste sesongen hos Marseille. 51 kamper på banen for Frankrikes nestbeste klubb sier det meste om utviklingen til 21-åringen.

LES: Luis Suarez lurt – igjen

Tidligere i vår var Saliba selv ikke sikker på hva som kom til å skje neste sesong, men signalene fra London kan ikke være tydeligere om at han trengs på Emirates.

Nå går Arteta ned på kne og ber pent.

-Han er nødt til å komme tilbake, begynner Arteta til RMC Sport.

Før han forklarer hvorfor det ble nok et utleieopphold på Saliba.

-Hvis han hadde blitt hos oss i år med Ben White og Gabriel, ville han ikke hatt halvparten av den spilletiden han fikk hos Marseille, det er helt sikkert, sier Arsenal-manageren.

Prestasjonene hos Marseille ga Saliba debuten på det franske landslaget i mars, et kvalitetsstempel deluxe.

Spørsmålet 21-åringen sikkert har til Arteta, er om situasjonen har endret seg siden forrige sommer.

-William var ikke hos Arsenal denne sesongen, fordi han ikke ville fått den nødvendige spilletiden for å få erfaring. Det er eneste grunnen, avslutter Arteta.

Med 51 kamper hos Marseille i beina er William Saliba klar for debuten, skal vi tolke Arteta.

Men det kan hende Arsenal har spilt kortene sine feil. 21-åring har sendt signaler om at han ikke ønsker retur til Londonklubben, nå er det Arteta som må overbevise franskmannen om at klubben er klar for å satse på ham. «Han er nødt til å komme tilbake»-uttalelsen er en god start.

Les: Leeds takket nei til 550 millioner fra fattig gigant