Toppformen som aldri kom i den hvite drakta. (foto: Real Madrid)

I juni var den belgiske landslagstreneren skikkelig entusiastisk etter det han hadde sett av Eden Hazard i Nations League. Roberto Martinez sendte melding til Real Madrid-supporterne: Gled dere, Hazard er tilbake!

Det var bare det at Carlo Ancelotti ikke opplevde det samme som Martinez. En skadefri Hazard (!) har fått tillit i 229 minutter på kamparenaen i kongeklubbsdrakta, Real-supporterne venter fortsatt på å se hva de kan glede seg.

LES: Overgangsjournalist: Liverpool «kutter løs» midtbanespiller

Vi tipper den belgiske landslagstreneren dro på litt ekstra for å hjelpe Hazard til en oppkjøring mot VM-sluttspillet med full spilletidskonto. Det lyktes ikke med strategien, Hazard er fortsatt en fotnote i Reals historie etter snart fire år på lønningslista.

Denne helgen har også Hazard innfunnet seg med at det som skulle være noen av de beste årene i karrieren siden forrige VM, har gitt en motsatt virkning. I 2018 var Eden Hazard en av største stjernene med tre scoringer og motor bak Belgias sterke 3. plass, med blant annet scoring i bronsefinalen mot England.

I 2022 går Hazard inn i mesterskapet med et helt annet utgangspunkt.

-Hvis jeg skal være ærlig, så er jeg ikke lenger på samme nivå som i 2018. Jeg viser det ikke, men jeg har lidd, både mentalt og fysisk. Jeg skammer meg ikke over å si det: i 2018 var jeg kanskje blant de ti beste spillerne i verden, begynner Hazard til L’Equipe.

Så hva kan vi forvente?

-Kommer jeg tilbake til det nivået? Det tror jeg ikke, men hvis kroppen min tillater det, så kan jeg fortsatt utrette store ting, avslutter spilleren som for fire år siden driblet seg gjennom halve Liverpool-laget i Premier League til scoring.

Kommer ikke tilbake til dette nivået.

LES OGSÅ: Benzema trekker seg fra VM!

Tilliten fra Martinez har han ikke mistet. Med i Belgias VM-tropp skal Hazard få muligheten til å levere glimt av tidligere storhet. 31-åringen har selv sørget for at forventingene til ham selv ligger på gresstust-nivå. Kanskje det er da magien slippes løs?