Dette er Bielsa fornøyd. (foto: leeds, twitter)

Leeds kan for evig og alltid takke den argentinske fotballprofessoren. Den historiske returen til øverste divisjon var så ekstremt viktig for klubben, Bielsa gjorde det mulig.

Første sesong tilbake i Premier League skremte Bielsa og den unge Leeds-gjengen de største klubben, den krevende andresesongen gikk det tregere. Leeds-eierne valgte å bruke anledningen til å takke Bielsa for jobben og hente Jesse Marsch, som beleilig hadde fått sparken i Bundesliga noen måneder tidligere.

LES: Benfica biffer opp lønna for å holde gigantene unna

Siden Bielsa fikk sparken i februar, har det blitt noen møter med klubber rundt i Europa uten at det har blitt noe konkret. 67-åringen har ledet Argentina, Chile, og klubber som Lille, Lazio, Marseille, Athletic – og Leeds. Det er derfor ikke vært noe hastverk med å ta en ny trenerjobb. Bielsa har opplevd det meste de siste tredve årene som trener.

Nå hevder det brasilianske mediet Globo at den ikoniske klubben Santos har kalt på Bielsa. Klubben som huset Pelé fra 1956-74 og Neymar frem til Barcelona-overgangen i 2013, har ifølge mediet hatt samtaler med den tidligere Leeds-manageren for å overtale ham til å ta jobben.

Tidligere denne måneden sparket klubben trener Lisca etter å ha ledet klubben i to måneder. De siste fire kampene uten seier bidro ikke til å løfte Santos oppover på tabellen. 34 poeng på 27 kamper i den brasilianske ligaen og 11. plass, er ikke plassering verdig for den stolte klubben.

LES OGSÅ: Øyeblikket Ole Gunnar Solskjær ble ‘forrådt’ av Harry Maguire

Vi blir ikke overrasket hvis Bielsa tar oppgaven. Argentineren digger denne typen utfordringer, og er definitivt rett mann til jobben.