Skulle snyte gamleklubben for det største talentet. (foto: city, twitter)

Han har scoret tre og har matet medspillere seks ganger med assists på åtte kamper. Forrige sesong ble det 14 mål og 10 assists for Serie A-mesterne. AC Milans sportsdirektør Paulo Maldini skal jobbe hardt for å overtale Rafael Leao om å bli på San Siro, for i Manchester jobbes det med plan for å hente venstrevingen til Etihad.

Leao ble hentet fra Lille til AC Milan i 2019, der portugsieren for alvor har satt fart på utviklingen. Da AC Milan forrige sesong vant Scudetto, ble 23-åringen løftet frem som Serie As player of the Year.

LES: Selvsikre Barcelona kaster seg inn i kampen om Real Madrid stjerne

Leao var i sommer linket til Chelsea, ifølge oppegående Manchester Evening News har City også satt den portugisiske landslagsspilleren på ønskelista.

For det er noe på gang hos City med 100 millioner pund-spilleren Jack Grealish. Hos Aston Villa var han den udiskutable playmakeren som offensiv midtbanespiller, hos Manchester City har Guardiola plassert Grealish stort sett på venstrevingen – uten helt å få resultatene klubben trenger. Mot Dortmund i Champions League ble Grealish tatt banen av etter tamme prestasjoner, mot Wolverhampton i Premier League svarte 27-åringen med å sette inn scoring i løpet av første minutt.

Ifølge Football-Insider har Grealish fortalt venner at han ikke forventer å spille for City neste sesong, selv om han signerte en seksårskontrakt. Stemmer dette, kan Rafael Leao være neste ving som skal mate Erling Haaland foran mål.

LES OGSÅ: Premier League-klubber kan redde Real Madrid fra det utenkelige

Med rundt to år igjen av kontrakten hos AC Milan kan det bli svindyrt for City å kjøpe løs Leao, men med Grealish-overgangen til 100 millioner pund i 2021 viste klubben at de er villig til å by det som må til for å plukke spilleren de ønsker.