Koster å følge opp 9 .plassen. (foto. brentford, twitter)

Brentford-supporterne tror knapt det de har vært vitne til. Forrige sesong 13. plass, denne med 9. plass i verdens tøffest liga. Tre fattige poeng bak 6. plassen, sesongen ble avsluttet med seier over Premier League-mesterne. Blir det nå snakk om å gå på en vill handlerunde for forsterkninger til å ta det neste steget? Ikke med Thomas Frank ved roret.

Nå har ikke Brentford budsjett som klubbene de har kjempet med om plassene i øvre del av tabellen, for den saks skyld heller ikke som de fleste klubbene i nedre del av tabellen. Likevel, Thomas Frank og klubben har lykkes i å hente spillertyper som passer inn i lagmaskinen til Frank – til en pris klubben kan leve med.

LES: Har gitt grønt lys for første Chelsea-signering

Tottenham skal ha brukt Brentford og Brighton som modell når det bygges opp en ny overgangsstrategi som tar utgangspunkt i en spillers statistikk fra alle fasene på kamparenaen, mer enn stjernestatus.

Så hva gjør Brentford når David Raya trolig blir kjøpt av en av gigantene i Premier League til over en halv milliard kroner? Da henter Brentford inn en erstatter til 13 millioner euro.

Mark Flekken har vært linket til klubben de siste månedene, ifølge den hyperaktive overgangsjournalisten Romano er avtale på plass, der Flekken er gjennom den medisinske testen. 29-åringen har voktet buret for Freiburg siden 2018, og står notert med en landskamp for Nederland.

Når Brentford har analysert seg frem til at 29-åringen er rett mann, er vi ikke i tvil om at Flekken blir en suksess i Premier League.