Fredrik Aursnes

Den 27 år gamle midtbanespilleren fra Hareid Fredrik Aursnes har hatt et godt år i Benfica. – Den tidligere Molde spilleren ble hentet i fjor sommer fra Feyenoord for 13 millioner euro.

Fredrik Aursnes har vært sentral på Benfica som denne sesongen har vært knallsterke, raskt utviklet Primeira Liga seg til et race mellom Porto og Benfica. – En kamp mellom blåtrøyene og rødtrøyene!! (artig)

– Det ble ikke avgjort før i siste kamp for sesongen.

Les: Har gitt grønt lys for første Chelsea-signering

På lørdag var det hjemmekamp hvor Benfica som ledet med to poeng hadde mesterskapet i egne hender. – Santa Clara, som allerede var fortapt nederst på tabellen ble ungen utfordring for det potugisiske hovestadslaget. Gonçalo Ramos og Rafa Silva sendte hjemmelaget i føringen før pause. I det 60. minutt fastsatte Alejandro Grimaldo sluttresultatet da han var sikker fra ellevemetersmerket.

Fredrik Aursnes spilte hele kampen for Lisboa-laget, mens Andreas Schjelderup ble sittende på benken.

Den norske landslagsspilleren har notert seg for to mål og fem målgivende på 28 kamper denne sesongen og har vært en av de sentrale spillerne på veien mot seriegullet. – Sky Sports melder at flere klubber fra Premier League var tilstede på lørdag og fulgte med på Fredrik Aursnes. Det skal ha vært speidere fra Leeds (som akkurat rykket ned fra Premier League) Brighton og WestHam på Estádio do Sport Lisboa e Benfica.

LES: Vil ha med toppscorer Alexander Sørloth inn i sin første Champions League sesong på ni år

Transfermarkt som hadde siste oppdatering i mars har satt verdien på Fredrik Aursnes til 16 millioner euro. Med kontrakt frem til 2027 haster det ikke for Benfica som trolig bare vil selge hvis det kommer et svært godt tilbud.

Porto kunne ta igjen rødtrøyene hvis resultatene gikk deres vei lørdag. Men da Benfica vant sin kamp holdt det ikke med 3-0-seier over Vioria Guimarares og de blåkledde endte som nummer to.

Braga har sikret seg tredjeplassen, mens Sporting endte som nummer fire.
Pacos Ferreira og øylaget Santa Clara må belage seg på nedrykk.