Alexander Sørloth setter sitt mål etter mål

Atlético Madrid vant 2 – 1 over Real Sociedad i går og befestet med det sin posisjon som den evige treer i La Liga. Real Sociedad sikret fjerdeplassen og kvalifiserte seg til Champions League selv om de tapte da Villarreal som ligger på femte også tapte sin kamp i helgen.

Villarreal tapte 1-2 for Rayo Vallecano og med en kamp igjen i La Liga er luken på 4.poeng umulig å tette.

Antoine Griezmann og Nahuel Molina sørget for Atlético-seier søndag mens Real Sociedad sin toppscorer denne sesongen Alexander Sørloth reduserte til 2 – 1 i det 87 minutt. – Etter et gjennomspill var Sørloth alene med keeper og som så mange andre ganger denne sesongen ble det mål.

Les: Gir sin 11. oppdatering om kontraktsforhandlingene med De Gea

Det var hans tolvte seriemål denne sesongen. Det gjør ham også historisk som den mestscorende nordmann i en og samme La Liga-sesong. John Carew scoret elleve mål for Valencia i 2000/01-sesongen.

Real Sociedad som har Alexander Sørloth på utlån denne sesongen ønsker å gjøre oppholdet permament, men det er ikke sikkert RB Leipzig sin manager Marco Rose vil la han gå. Rose ble manager ført i september etter leieavtalen med Real Sociedad var en realitet.

Manager Imanol Alguacil har tidligere uttalt at han ønsker å beholde spissen og nå som Champions League er en realitet har klubben litt friere økonomiske tøyler.

LES: Ferdig etter å ha vunnet seriegull for første gang siden Diego Maradona

Tolv mål og to målgivende pasninger på 32 kamper er fasiten. I tillegg har det blitt to fulltreffere i europaligaen og like mange i den spanske cupen, gjør Sørloth attraktiv for de fleste.

Real Sociedad fikk sin rekke på sju kamper (fem seirer og to uavgjort) uten tap brutt søndag. Det er den lengste ubeseirede rekken til klubben i La Liga-historien.

Real Sociedad har ikke spilt i mesterligaen siden de røk ut i puljespillet i 2013/14-sesongen. Bare fire ganger tidligere har klubben fra Nord-Spania spilt Europas gjeveste klubbturnering. De kom til semifinalen i 1982/83.