(foto: napoli, twitter)

Napoli-president Aurelio De Laurentiis er helt umulig å samarbeide med og selv etter at hans lag, som han sier han elsker over alt på jord har vunnet seriegull klarer han ikke holde sitt enorme ego utenfor.

Napoli har vunnet Serie A første gang siden Diego Maradona gjor de seg fortjent til å pryde hjemme arenen med sitt navn. Stadio Diego Armando Maradona.

Tre ganger har Napoli vunnet Serie A. I 1987, i 1990 og i år 2023. Før siste kamp for sesongen 4.juni, som også blir manager Luciano Spalletti sin siste kamp, leder Napoli med hele 16.poeng over Lazio på andreplass.

Les: En «enestående prestasjon» å kvalifisere seg for Europa etter spillersalg for over 2 milliarder

Luciano Spalletti som tok over Napoli i juli 2021 oppdaget fort hvor vanskelig det var å «samarbeide» med Aurelio De Laurentiis. – Det er få som klarer det over en lengre periode, 64 år gamle Luciano Spalletti klarte nesten to år.

Presidenten sier han trenger en pause, vi tipper han leder en ny klubb i Serie A i god tid før neste sesong blåses igang.

Aurelio De Laurentiis tok selvfølgelig selv kontroll over kommunikasjonen med media og kom med bekreftelse på at Spalletti slutter i et intervju med Rai 3. Det er ett år igjen av kontrakten, men Spalletti skal ha spurt ledelsen om å få slutte etter sesongen fordi han ønsker å ta et års pause: «Spalletti er en fri mann»

– Han har vært en fantastisk trener for dette laget.

– Spalletti har fortalt meg at en syklus er avsluttet og han har bedt om tillatelse til å forlate klubben fordi han ønsker et sabbatsår. Det vil jeg respektere, selv om han har kontrakt»

64 år gamle Luciano Spalletti har vært Napoli-trener siden sommeren 2021. Siden den gang har det vært 95 kamper i klubben, hvor italieneren har hatt et poengsnitt på 2,09.

Les: Har allerede «sin Haaland»

Spalletti har tidligere i karrieren vært manager i klubber som Inter, Roma, Zenit og Udinese.

Napoli avslutter sesongen med hjemmekamp 4. juni når Sampdoria kommer på besøk.