De Zerbi har det som plommen i egget. (foto: brighton, twitter)

Årets Premier League sesong er over. Manchester City vant over Arsenal og Leeds, Leicester og Southampton rykker ned. Nye neste sesong blir Luton med Sheffield United og Burnley.

Brighton har solgt spillere for over to milliarder og til og med satt verdensrekord i salg av managerer. Venstreback Marc Cucurella gikk i fjor sommer til Chelsea for 65 millioner euro, midtbanespiller Yves Bissouma solgt til Tottenham for 29,2 millioner euro, venstreving Leandro Trossard solgt i vinter til Arsenal for 24 millioner euro og spissen Neal Maupay solgt i fjor sommer til Everton.

Les: Har allerede «sin Haaland»

Seagulls landet på sjetteplass i Premier League denne sesongen og med det kvalifisering til Europa League 2023/24.

Eks-manager Graham Potter ble også ranet av Chelsea for et betydelig kompensasjonsgebyr på 21,5 millioner pund, som vil øke klubbens økonomi ytterligere for sesongen 2022/23. Roberto De Zerbi som overtok september får mye av æren for klubbens suksess etter Graham Potter forlot feriebyen ette tre og et halvt år.

Brighton opplever stor interesse fra Premier League-rivaler for stjernene Alexis Mac Allister og Moises Caicedo. De to vil bringe inn vesentlig mer enn en milliard.

Så til tross for miste av manager og stort salg av nøkkel-spillere har Brighton klar å kvalifisere seg til Europaligaen, som hvis de ikke ryker ut med en gang vil gi gode inntekter. – Det er 20 klubber i Premier League, Brighton ligger på 16.plass i totale spillerlønninger.

Å ha oppnådd det de har og fått netto 160 millioner pund i overføringsinntekter de siste 18 månedene er en enestående prestasjon.

Her ser du Premier League tabellen 2022/2023