Justin Kluivert og Cengiz Under

Sommeren blir litt annerledes for de aller fleste, hvor man kan velge mellom fake stadionlyd eller ikke. – Uten publikum blir det heller ikke det samme. Kan tenke meg at forskjellen mellom hjemme og bortekamper blir mindre nå som lagene ikke får hjelp av engasjerte fans.

Premier League er igang og etter bare en kamp er det få svar som gies, annet enn at det er litt merkelig. – Det som skjer er et stort klasseskille mellom klubber, de som har råd til å opprettholde utgiftsnivået i en presset tid og de som må selge med rabatt for å få det til å gå rundt.

Les: Bare noen dager til Markus Henriksen kan ta av «Hull lenkene»

Jadon Sancho som alle tippet tilbake til England og til Manchester United spiller for en meget solid klubb Borussia Dortmund som overhodet ikke ser noen grunn til å fire på sitt meget friske prisforlangende. – Det sørger effektivt for at sjefene på Old Trafford leter etter spillere med eksepsjonelle talenter i klubber som sliter.

Den italienske sportsavisen, Corriere dello Sport skriver at Ole Gunnar Solskjær har oppdaget akkurat den kombinasjonen i Romas tyrkiske kantspiller Cengiz Under.

Vi applauderer kraftig og minner om at 22 år gamle Under har levert så det holder en god stund. – Ikke bare en ekstrem teknikker, men også spillersmart. Og prislappen, ca en milliard mindre enn Jadon Sancho, 300 millioner kroner.

Les: Haaland har fått seg ny drømmepartner

Rekordomsetning for Premier League og de øvrige storligaene
Toppdivisjonen i engelsk, tysk, spansk, italiensk og fransk fotball omsatte for til sammen 181 milliarder kroner forrige sesong. Det er en økning på ni prosent.

De 20 Premier League-klubbene sto for 62,4 milliarder kroner av omsetningen i 2018/19-sesongen. Det viser den årlige rapporten fra revisjonsfirmaet Deloitte.

Samtidig har spansk La Liga (36 milliarder kroner) passert tysk Bundesliga (35,7) som fotballigaen med nest høyest omsetning i Europa. Deretter følger italiensk Serie A (26,6) og fransk Ligue 1 (20,3).

Rapporten viser også at Premier League har klart høyest lønnsutbetalinger. Forrige sesong var de på totalt 38,2 milliarder kroner, noe som var en økning på 330 millioner kroner.