Måtte bruke sin status og overtalelsesevne. (foto: beckham, twitter)

Det er ikke så mange som lenger tror at fotballens verden preges av gentleman´s agreement. Fotball er big business der fallhøyden er stor. Spesielt for et ikon som David Beckham, som har satset sitt gode navn på å bygge opp en internasjonal toppklubb i Miami.

Inter Miami har fått sin debutkamp som MLS-klubb etter syv år med planlegging og oppsnakking av prosjektet. De støre europeiske profilene har glimret med sitt fravær på tross av iherdige forsøk fra Beckham med å utnytte nettverket sitt.

Les: Eric Dier stormet tribunen

Den meksikanske landslagsspilleren Rodolfo Pizarro ble tilslutt hentet fra Monterrey for å sørge for litt erfaring og stjerneglans i den unge troppen. Nå hevder den meksikanske toppklubben at Beckham brøt FIFA-reglene i sin kontakt med Pizarro.

Ifølge ESPN har Monterrey sendt inn en klage til FIFA, der Beckham anklages for å ha brutt reglene da han gjentatte ganger hadde video-samtaler med Pizarro mens han fortsatt var under kontrakt med Monterrey.

FIFA har iverksatt en undersøkelse, og avventer før de kommer med sin uttalelse.

Den meksikanske klubben var lite lystne på å slippe sin stjernespiller, og ble sikkert ikke lite provosert da Pizarro delte med journalister da han forlot klubben at Beckham hadde gått tungt inn for å overtale spilleren.

-Beckham fortalte meg at han ønsket meg og regnet med meg. Da han ringte meg via skype, påvirket det meg mye til å ta avgjørelsen, sa Pizarro 13. februar ifølge ESPN.

Hvis FIFA finner fremgangsmåten til Beckham kritikkverdig, er det hvertfall ikke noe problem å finne bevis for handlingen. Det har den nye Inter Miami-spilleren villig sørget for.

Inter hadde sin første MLS kamp forrige helg. Hvis det er noen trøst for Monterrey, fikk prosjekt Beckham et 1-0 tap som åpningsgave av LAFC – med Pizarro nitti minutter på banen.

Les: Rooney anbefaler United- supporterne om å «glemme» troféjakten