Rashford skal om noen år merke det enda kraftigere at han er på den lyseblå siden av byen! (foto: united, twitter)

Flere nøkkelspillere på Old Trafford kan forlate klubben til sommeren

Erik ten Hag har ennå ikke bestemt seg for om David de Gea og Marcus Rashford vil bli tilbudt nye kontrakter, med Manchester Uniteds manager som velger å fokusere på prestasjoner, skriver The Guardian.

De Gea, som spilte sin 500. opptreden for klubben i søndagens trekning mot Newcastle, og Rashford har en avtale som utløper i juni, selv om klubben har en opsjon på ytterligere ett år for begge. Rashford blir 25 år 31. oktober.

Ronaldo gikk i garderoben: – Uakseptabelt

På spørsmål om De Gea, som blir 32 i begynnelsen av november, sa Ten Hag:

«Vi hat ikke tatt noen avgjørelse om ham, men det jeg kan si er at jeg er veldig fornøyd med David de Gea som keeper. De to første kampene hans for sesongen var ikke hans beste, men når du ser at han tilfører oss mye. Han gir stabilitet og som person liker jeg ham – jeg kan samarbeide veldig bra med ham. Men først går vi til vinteren og så skal vi snakke om hvordan vi skal håndtere dette.»

Ten Hag ble spurt om det samme gjaldt for Rashford, Fred og Diogo Dalot som i likhet med Luke Shaw og Cristiano Ronaldo også er uten kontrakt i juni.

«I dette øyeblikket tenker vi bare på å presentere,» sa han. «Vi har mange kamper igjen, så jeg vil ikke la det bli forstyrret av samtaler.»

David de Gea har en usikker fremtid på Old Trafford

Han benektet at spillernes fremtid var uavklart for å motivere dem. «Noen spillere blir motiverte når de spiller for en kontrakt,» sa han. «Men det er ikke derfor vi håndterer det slik. Vi ønsker bare å gjenopprette Man United, utvikle troppen, ta alt til et bedre nivå.

SISTE: Avslår ny kontrakt fra Chelsea

«Vi jobber med en måte å spille på og også med kulturen, og vi trenger kvalitetsspillere som er svært motiverte. Slike spillere ser vi etter og heldigvis har vi dem i troppen så jeg er fornøyd med troppen og motivasjonen de alle har. Samarbeidet er ganske bra.»

Cristiano Ronaldo, kontraktløs i juni 2023, har slitt med spilletid denne sesongen. Ten Hag ble spurt om han var fornøyd med laget så langt, med tanke på ombyggingen som kreves.

«Det er et godt spørsmål,» sa han. «Det er åpenbart mange problemer, og vi måtte integrere mange spillere, håndtere problemer offensivt fra start: Cristiano Ronaldo var utilgjengelig i pre-season, Anthony Martial var ikke på banen og har ikke spilt en hel kamp til nå. Jeg er sikker på at med to spisser i kampform, vil resultatene bli bedre.»