Bruuuuno. (foto: newcastle, twitter)

Det meste var nytt hos Newcastle da Bruno Guimaraes ble hentet fra Lyon i begynnelsen av 2022. 63 kamper senere med 10 scoringer og 6 assists står den brasilianske landslagsspilleren som en av de beste defensive midtbanespilleren i Premier League.

«Nye» Newcastle ble kickstartet med signering av Guimaraes, få spillere har vi opplevd akklimatisere seg så raskt til verdens tøffeste liga. I sommer var flere av rivalene til Newcastle på jakt etter å signere 25-åringen, men brasilianeren er så etablert i Newcastle-drakta at han nekter å rikke på seg – ennå.

LES: Har invitert tidligere Manchester United-stjerne til prøvespill, men er skeptisk

Newcastle har jobbet intenst med formelt å binde Guimareas til klubben ved forlengelse og lønnsøkning. Nå melder den hyperaktive overgangsjournalist Romano det er tett på signering med nytt kontraktsløp til 2028. Det er helt klart Guimaraes forstår sin sterke forhandlingsposisjon, for ifølge Romano har 25-åringen forhandlet seg til en «moderat» utkjøpsklausul i den nye kontrakten.

Den skal ligge på 100 millioner pund (sies ikke noe om når den aktiveres), men fungerer ikke som avskrekkende når Chelsea, Liverpool, Bayern München, Manchester City og Real Madrid har vist i sommer at de helt naturlig blar opp over milliarden for en spiller de virkelig ønsker seg.

LES OGSÅ: Overraskende i forhandlinger med spilleren som skulle selges

Guimares har med den nye kontrakten nøkkel til utgangsdøra på St. James’ Park, men det skal mye til for at han benytter seg av den. Brasilianeren ser ut til å digge tilværelsen der oppe i den nordøstlige delen av England.