Det går lynraskt i svingene i alle motorsportgrenene, men det er Formel 1 som troner på toppen når det kommer til fart, adrenalin og prestisje. Å vinne førertittelen i Formel 1 er sammen med konstruktørtittelen de gjeveste prisene i motorsportverdenen, og i mars starter kampen om titlene for 2020-sesongen.

Verdens beste fører

Lewis Hamilton er i ferd med å ta over tronen etter Formel 1-legenden Michael Schumacher. I 2019 ble han verdensmester for sjette gang, og dersom han vinner igjen i 2020 vil han ha like mange seiere som Michael Schumacher, som ble verdensmester sju ganger i løpet av karrieren. Schumacher la opp i 2012 etter å ha vært aktiv Formel 1-kjører siden 1991. Lewis Hamilton ble verdensmester for første gang i 2008 med McLaren, og har vunnet fem ganger med Mercedes i 2014, 2015, 2017, 2018 og 2019. Hamilton mener selv at 2019 var hans beste år i løpet av karrieren, med seier i elleve løp og ny rekord i antall samlede poeng i løpet av sesongen med hele 413 poeng. Hamilton og Mercedes er altså regjerende mestere i henholdsvis fører- og konstruktørkategorien, og selv om det ikke er umulig at 2020 blir året Hamilton tangerer rekorden til Schumacher kan han vente seg tøff konkurranse også denne sesongen.

«Lewis Hamilton Silverstone 2018» by Jen_ross83 (CC-BY-2.0)

Rekordmange løp i 2020

Det er rekordmange løp på terminlisten for 2020-sesongen, mellom 13. mars og 29. november skal det avholdes hele 22 løp i like mange ulike land. Det kommer kanskje som en overraskelse for noen at Tyskland ikke befinner seg på terminlisten for den kommende sesongen, mens Vietnam har kommet med på listen med den nye gatebanen i Hanoi og Nederland med banen Zandvoort er tilbake etter hele 35 år. Banen i Hanoi er ikke den eneste gatebanen på programmet. De fleste er tradisjonelle og permanente baner, mens Monaco, Singapore, Baku og altså Hanoi bidrar med gatebaner i år. Det er som vanlig Albert Park-banen i Australia som sparker i gang festen, kun to ganger siden 1996 har startskuddet gått av et annet sted. Det siste løpet avholdes på Yas Marina-banen i Abu Dhabi, som har stått for sesongavslutningen hvert år siden 2014.

«Lewis Hamilton during Hungarian Formula 1 GP» by Michał Obrochta (CC-BY-SA-4.0)

Forventer tøff konkurranse

Selv om Hamilton er en av storfavorittene med lav odds, er det ingen tvil om det som vanlig blir en knallhard kamp om tittelen for beste fører, men Hamilton er likevel favoritt til å vinne sesongen med 1.57 i odds hos bet365. Det er kun 20 plasser i Formel 1, og dette betyr at er det vanskelig å komme gjennom nåløyet og sikre seg en av dem. Noen av førerne som utvilsomt kommer til å gi Hamilton tøff konkurranse er tyskeren Sebastian Vettel som kjører for Ferrari, finnen Valtteri Bottas som kjører for Mercedes, belgisk-nederlandske Max Verstappen som kjører for Red Bull Racing og den monegaskiske føreren Charles Leclerc som kjører for Ferrari. Hamilton har selv uttalt at han ser på disse førerne som solide motstandere, og at hvert år er en ny og frisk start for alle. Det er kremen av førere som deltar i Formel 1, og per dags dato har ingen nordmenn klart å kvalifisere seg til verdens største motorsporteventyr.