Foto: Herman Bratsberg

Færøyenes landslagssjef Håkan Ericson snakket med VG etter tapet i vennskapskampen mot Norge i går. – Kampen ble spilt samtidig som Sverige spilte EM-kvalifisering.

Håkan Ericson har i tillegg til å ledet det svenske U21 landslaget også vært manger for en rekke klubber i Sverige. 63 åringen er på lista til fotballforbundet som arvtager til landslagssjef Janne Andersson.

Les: Paolo Maldini aktuell for Manchester United

«Jeg er veldig bekymret for svensk fotball»

Det ble en tøff torsdagskveld i Baku for det svenske herrelandslaget. Blågult tapte 3-0 mot Aserbajdsjan i EM-kvalifiseringen, i det som var landslagskaptein Janne Anderssons nest siste landskamp.

Håkan Ericson er enig med kritikerne at det er mye som er skranter, men han ikke overrasket over at svensk fotball har store problemer med å hevde seg på den internasjonale scenen i disse dager.

WJeg sa for to år siden at den dagen Norge tar seg til et internasjonalt mesterskap, vil de ligge milevis foran SverigeW

63-åringen understreker at Norge har jobbet målrettet og forskningsbasert opp mot klubbene sine som en suksessfaktor.

«Vi har ikke jobbet i det hele tatt på samme måte i Sverige. Jeg er veldig bekymret for svensk fotball. Så langt har vi klart oss på grunn av mesterskapene, men når det kommer til utvikling tror jeg at Norge ligger langt foran Sverige»

Sverige avslutter EM-kvalifiseringen hjemme mot Estland søndag. Mens Norge møter Skottland.

Les: Endelig avgjort! Norge er litt bedre enn Færøyene i fotball

Herlig å vite vi er best blant de som ikke kommer til EM!

(Kun et tynt håp om playoff kan hindre Norge i å mislykkes for tolvte gang på rad. I mellomtiden har Sverige og Danmark vært i til sammen 15 mesterskap.)