Paolo Maldini

AC Milan og Italia sin legendariske venstreback Paolo Maldini er på listen over aktuelle kandidater over nye sportsdirektører. Manchester Uniteds legendariske manager Sir Alex Ferguson lot seg imponere over Maldini sin styrke og lojalitet over for sin klubb AC Milan en egenskap han har rådet Sir Jim Ratcliffe å se etter når nye spillere og ledere skal ansettes.

Paolo Maldini startet i AC Milan i 1985 og pensjonerte seg fra klubben i 2009. – Det var naturlig for han å tre inn i klubben som deleier og inneha flere roller i klubben, blant annet sportsdirektør.

Les: Endelig avgjort! Norge er litt bedre enn Færøyene i fotball

Sir Jim Ratfcliffe er i ferd med å kjøpe seg inn i Manchester United med 25% av Glazer-familien sin pott og ta kontroll over klubbens sportslige operasjoner. Richard Arnold har allerede forlatt stillingen som administrerende direktør, og en erstatter forventes å bli ansatt i løpet av kort tid.

I tillegg til et administrerende direktørskifte, planlegger den britiske milliardæren også å ansette en sportsdirektør. Nå stiller The Telegraph opp navn som er aktuelle for oppdrag.

Ifølge avisen er det Paul Mitchell (tidligere i Monaco, RB Leipzig, Tottenham), Lee Congerton (Atalanta), Andrea Berta (Atlético Madrid). Og AC Milan legende Paolo Maldini.

Ratcliffe forventes å bli assistert av Sir Alex Ferguson i en slags rådgivende rolle.

Les: Går for signering av en spisstype som minner skummelt mye om Wout Weghorst

Manchester United ligger på sjetteplass i Premier League.