Ingen vil dra etter dette!

Den «lille» Gøteborg klubben BK Häcken tok for første gang i sin 82 år lange historie Allsvenskan gull. – Laget har gått fra å være middelhavsfarere til å bli sterke under Per-Mathias Høgmo sin ledelse. – neste år er det Champions League.

Det må være en opplevelse utenom det vanlige å være på trening med 62 år gamle Høgmo fra Gratangen, som uten hår på hodet minner om Bruce Willis på sitt tøffeste lese poesi. Vi gleder oss stort for Per-Mathias Høgmo som endelig som godt voksen har slått igjennom. – Men ingen i sporten.com sin redaksjon kommer til å starte med yoga selv om det helt sikkert vil gjøre det enklere å knyte skoene.

Les: Real Madrid ser endelig ut til å få solgt Eden Hazard

I dag er det festdag for BK Häcken som feirer Allsvenskan gullet. – De vant med god margin med 64.poeng, mens Djurgården på andreplass hadde 57.poeng. Det pekes spesielt på to spillere Alexander Jeremejeff og Mikkel Rygaard som begge mottar en strøm av tilbud fra klubber over hele Europa, men som de forteller i et intervju med Fotbollskanalen har de ikke tenkt til å dra.

BK Häcken lå godt an allerede i sommer og til stadighet kom det forespørsler på deres stjerner, men kun Gustav Berggren og Leo Bengtsson ble solgt.

Skytterkongen Alexander Jeremejeff og midtstopperen Mikkel Rygaard de mest ettertraktede.

Jeremejeffs kontrakt løper etter neste sesong, men må ha en frikjøpsklausul skrevet inn i kontrakten. Spissen er ordknapp om fremtiden og hvor han skal spille neste sesong. «Jeg vet ikke. I sommer var det kaos, så det tar vi etter sesongen. Det er det vi skal gjøre nå, sier 29-åringen.

SISTE: Liverpool lagt ut for salg!

Har du hørt om noen interesse nå i løpet av vinteren? «Nei, jeg har ikke hørt noe om det. Det ville jeg heller ikke, det var ingen hensikt med det. Vi får se i dagene som kommer».

Mikkel Rygaard (31) landet totalt elleve mål og fire målgivende pasninger på 28 spilte kamper. Den poengproduksjonen har tiltrukket seg interesse fra utenlandske klubber.

  • Jeg har ikke hørt noe. Jeg har ikke snakket med Martin Ericsson (sportssjef, BK Häcken) ennå, men nå som sesongen er over tror jeg vi kan ta en kaffe og snakke litt om fremtiden, sier Rygaard.

Til tross for den økende interessen stenger Rygaard helt døren for en flytting i vinter.

– Jeg gleder meg til å spille i Champions League neste sesong, så jeg blir her, lover Häcken-stjernen.

Utelukker du en flytting til utlandet?

  • Ja, jeg blir. Absolutt. Jeg skal ingen steder, så det er her jeg skal spille neste sesong.

Ønsker du å forlenge kontrakten?
– Slik alt har vært så langt håper jeg at jeg blir her så lenge som mulig. Hvis klubben er i ferd med å ta et steg oppover vil jeg veldig gjerne være med.

BK Häckens sportslige leder Martin Ericsson bekrefter at klubben ønsker å se en lengre fremtid med Mikkel Rygaard enn bare utover neste sesong.

  • Ja, selvfølgelig. Det er både Mikkel og Even (Hovland) som har ett år igjen. Også Alexander Jeremejeff. Vi skal vurdere alt, sier Ericsson.

Vil du utvide med alle tre?
– Vi skal sette oss ned og ha en samtale sammen, men det er klart at dette er veldig fine spillere som har betydd mye, sier Martin Ericsson til Fotbollskanalen.