(foto: city, twitter)

Natt til søndag er det duket for en skikkelig godbit for amerikanske fotball-entusiaster (og oss andre foran skjermen). Manchester City skal opp mot Bayern München, to klubber som har hat noen solide endringer i troppen, For «vår mann» hos City blir det «mer av det samme» når han skal opp mot den tidligere Bundesliga-rivalen fra Der Klassiker-oppgjørene. Forskjellen blir at Haaland slipper å bli sammenlignet med Lewandowski.

Bayern stiller som kjent uten Lewandowski, spilleren tysk media har digget å sammenlignet Haaland med, men denne gangen med Sadio Mané som spilte for den største rivalen til City…

LES: Manchester United bommet så til de grader på Kalvin Phillips

Vi har ventet på Haalands debut i lyseblått, men Guardiola har mest av alt vært opptatt av å gi 22-åringen (happy birthday) tiden han trenger for å trene seg i kampform.

-Erling vil være klar til neste kamp. Han har noen små problemer, så vi ville ikke ta noen sjanser. Han har bare trent med oss to ganger og sesongen er lang, begynner Guardiola iflge Goal.

Haaland har kommet til en smart manager. Han vet månedene med overgangsstyr, den endelige signeringen med påfølgende ferie krever en restart. Guardiola vet også at minuttet den mest ettertraktede spissen i verden setter sine knotter på kamparenaen, vil supportere, medier og all verdens forståsegpåere vurdere Haalands prestasjoner utfra et «genial eller flopp»-perspektiv.

Når du plusser på uttalelsene Guardiola ga etter å ha signert Haaland, om at City måtte tilpasse seg Haaland og ikke omvendt for å utnytte de potensielt ekstreme styrkene, da er det ingen grunn til å tvile lenger: Haaland har definitivt valgt rett manager for veien videre.