Kan gå glipp av den siste brikken.. (foto: city, twitter)

Real Madrid-manager Carlo Ancelotti meldte tidligere i måneden at han var mettet på forsterkninger i sommer og godt rustet for å være kandidat til back-to-back titler både i La Liga og Champions League. Hos Pep Guardiola er ikke den siste brikkene helt på plass.

Med Erling Braut Haaland og Kalvin Phillips på plass i City-troppen og Stefan Ortega inn som andrekeeper for Ederson har Guardiola ingenting å klage på, men mangler en løsning i forsvaret.

LES: Har lært av Haaland – Dybala lirket inn en gunstig utkjøpsklausul

Det er bare timer igjen før Oleksandr Zinchenko presenteres som Arsenal spiller, det kommer til å skje før Manchester City og Arsenal møtes til finale i Florida Cup på søndag. De regjerende Premier League mestrene har jobbet i høygir med å finne en erstatter i venstreback-posisjonen, men så langt har de ikke lykkes.

Planen er å hente Brighton sin meget kapable forsvarsspiller Marc Cucurella. Manchester City har tatt kontakt med et estimert bud og fått beskjed om at det må biffes opp. Nå er 30 millioner pund skjøvet over forhandlingsbordet, men City har fått et no, thanks fra Brighton.

Det er The Athletic som har snust seg til at City har fått avvist budet på 30 millioner pund på wingbacken Cucurella. De personlige betingelsene skal være ferdig snakka, og 23 åringen vil trolig signere på en kontrakt på fire eller fem år. Det var planen.

POPIDOL: «Succession» ønsker å filme i Norge

Ifølge det engelske mediet er problemet for City at Brighton har skjønt giganten har bestemt seg for 23-åringen med det kule håret og krever 50 millioner pund. Rimelig stiv pris når spanjolen ble hentet fra Getafe forrige sommer for 18 millioner euro, men når spanjolen med 1 kamp i Barcelona-drakta spilte seg inn som «sesongens beste» hos Brighton i debutsesongen, da vil klubben nødig gi slipp på 23-åringen med kontrakt til 2026.

Etter å ha hentet inn Haaland for totalt for rundt milliarden (inkluder agenthonorarer og annet snacks) og Phillips for rundt en halv milliard, var det neppe planen for City å svi av nok 600 millioner for en back. Brighton er ikke tvunget til å selge Cucurella, da får vi se hvor dypt City Football Group er villig til å grave for spanjolen Guardiola har pekt på.

Går overgangen i vasken, kan dette også by på problemer for Arsenal å hente ut Zinchenko.