Shunsuke Nakamura

Shunsuke Nakamura har rukket å bli 44 år gammel, om noen dager, når den japanske sesongen er over vil «gutten med gullfoten» legge fotballskoene på hylla. – Det er en imponerende lang karriere som nå går raskt mot slutten, for det meste har han spilt i Japan, men han har også fått med seg Reggina, Celtic og Espanyol på sitt europeiske eventyr.

Nakamura er ble best kjent for sin tid i Celtic, hvor han spilte fra 2005 til 2009. Han sto for 31 mål på 145 kamper for den skotske klubben. Totalt har det så langt 747 kamper med 131 mål og 113 målgivende pasninger.

Les: Mbappé truer med opprør

Gutten med gullfoten fikk sitt rykte på grunn av spektakulære frispark.

De siste tre sesongene har den angripende midtbanespilleren spilt for Yokohama FC.

En lang karriere er nesten over for Shunsuke Nakamura, da den 44 år gamle japaneren har annonsert at han henger opp støvlene på slutten av denne sesongen.

Nakamura er i kontakt med Yokohama FC, og klubben har nettopp annonsert at den legendariske japaneren avslutter karrieren ved slutten av inneværende sesong.

– Jeg har bestemt meg for å legge opp etter denne sesongen. Det er 40 år siden jeg begynte å sparke fotball da jeg gikk i barnehagen. I begynnelsen begynte jeg å spille fotball fordi det var gøy.

– Fotball ble jobben min, og jeg rakk å bruke 26 år som profesjonell fotballspiller.


– I min lange fotballkarriere har jeg møtt mange motgang og motgang, men det var alltid noen som støttet meg og presset meg fremover.

– Lagkameratene som kjempet sammen med meg, manageren og trenerne som ga meg veiledning, legene og trenerne som behandlet og pleiet skadene mine, de involverte i klubben og menneskene som alltid støttet meg lidenskapelig. Takk til alle fans og supportere, sier Shunsuke Nakamura.

Yokohama FC spiller sesongens siste kamp 23. oktober mot Kumamoto. De har allerede sikret seg opprykk til landets øverste nivå.