(c)Bilde HamKam

Hamarkameratene ble stiftet i 1918 og er på vei oppover i norsk fotball igjen, slik de har vært mange ganger tidligere. Etter de for første gang i 1969 rykket opp til øverste nivå i Norge har de norgesrekord i å rykke ned igjen. – Hele 8 ganger har de vært i «Eliteserien» for så å rykke ned. – Det kreves dedikasjon for å være HamKam supporter.

HamKam har har aldri slått helt igjennom, med en tredjeplass i serien som beste resultat.

Les: Leicesters muligheter i Premier League 2018/19

Stolthet og ære i 100 år

I 1969 rykket klubben for første gang opp til norsk fotballs høyeste nivå, og oppnådde året etter sin hittil største sportslige prestasjon da laget debuterte med bronsemedalje i serien. Siden har klubben vekslet mellom de tre øverste nivåer, uten noen større sportslige resultater å vise til. Med åtte nedrykk er HamKam den klubben som flest ganger har måttet ta steget fra toppserien og ned i divisjonen under. Laget har kommet til semifinalen i norgesmesterskapet seks ganger, men aldri tatt seg til finalen.

I går inviterte de til 100-årskampen til HamKam på Briskeby mot Kongsvinger, det ble en fest for mjøsbyen som vant 3 -1 og sikret seg tre viktige poeng til. Laget hadde med seg en god dose optimisme etter å ha vunnet borte mot Jerv i Grimstad forrige serierunde.

HamKam som akkurat har kommet tilbake i OBOS-Ligaen har en engasjert hovedtrener i Kevin Knappen som virker å være rette mann til å bringe klubben tilbake til øverste nivå. Det kommer ikke til å skje i år, til det er spillet for ujevnt, isåfall må noe uventet skje som tilfelle Ranheim i fjor som «flakset» seg igjennom kvalifiseringen til opprykkskamp og plutselig ble knallsterke og fulle av selvtillit. – For HamKam sin del tror vi det kan skje neste år. Vi gratulerer uansett med jubileet og ønsker jubilanten velkommen tilbake i toppen av Norsk fotball uansett når det måtte skje.

Her er noen av de spillerne som har bidratt gjennom klubbens 100 år gamle historie

 • Tore Antonsen
  Petter Belsvik
  Jan Åge Fjørtoft
  Tor Arne Granerud
  Thorstein Helstad
  Tom Henning Hovi

  Pål Jacobsen
  Tom Jacobsen
  Stein Karlsen
  Terje Kojedal
  Stein Kollshaugen
  Jan Michaelsen

  Petter Vaagan Moen
  Einar Rossbach
  Vegard Skogheim
  Ståle Solbakken
  Peter Sørensen
  Finn Thorsen