Renze Jagger Fij

Helgens kamp mot serieleder Aalesund gikk egentlig som forventet, det ble hjemmetap 1 – 4 mot gjester som er på vei tilbake i Eliteserien.

Mens Aalesund har fire seiere og en uavgjort på de fem siste kampene her situasjonen for Florø langt tristere med tre tap, en uavgjort og en seier, heldigvis gjør lagene under det enda dårligere.

På slutten av sommeren forsterket Florø laget med en ekstra keeper, nederlandske Renze Jagger Fij.

Fij (uttales Feij) er født og oppvokst i byen Enchede, øst i Nederland, mot grensen til Tyskland. Etter å ha bodd noen år i en typisk hollandsk sentrumsleilighet flyttet han i vinter, til et hus i utkanten av byen. Der bor han i sammen med kjæresten Nadja og hunden Nala. Ettersom avtalen med Florø bare gjelder ut sesongen, reiser han alene til Norge.

Renze startet sin fotballkarriere i FC Twente. Allerede som 17-åring fikk han sin debut på nivå 2 i Nederland. Go Ahead Eagles sin andrekeeper var syk, og Fij ble hentet inn på et kort lån. Når førstekeeperen så ble skadet , ble det spilletid på unggutten.

Etter 3 år som andrekeeper for Heracles Almelo i Eredivisie, ba han i år om å få bli lånt ut til nivå 2 og FC Dordrecht. Der spilte han 14 kamper før han nå skal prøve seg i Florø.

Det holder trolig ikke, Florø er nødt til å gjøre mer og ta poeng tettere enn det de gjør nå for å komme seg opp av nedrykkskampen. Klubben gjør det riktig i å ha fokus på soliditet i forsvarsspillet, så for heller målene komme oftere senere.