Vet at ikonstatusen hos Barca ikke beskytter mot flere sportslige og økonomiske nedturer. (foto: barcelona, twitter)

Da Thomas Tuchel hevet Champions League-trofeet forrige sesong, forventet nok tyskeren at Chelsea var i den beste posisjonen til å hente de største stjernene – og beholde de eksisterende. Tiden ville vise seg at suksessen på Stamford Bridge hadde jekket opp forventningene til spillere på utgående kontrakter. Nå er Barcelona overbevist om at de har sikret seg én av Tuchels favoritter.

Cesar Azpilicueta ble hentet til Chelsea fra Marseille i 2012 og har med godt over fire hundre kamper i den på blå drakten etablert seg som en av de virkelig store. Spanjolen har hevet to Premier League -og ett Champions league-trofé med klubben.

Les: Storbritannias rikeste Sir Jim Ratcliffe snuser på Manchester United

Denne sesongen har det blitt litt vekslende med spilletid på 32-åringen, men på banen fra start i de siste frem Premier League-kampene, er det ikke noe signal på at høyrebackens posisjon på Stamford Bridge er svekket.

Kontrakten med Chelsea løper ut til sommeren, ifølge Goal er Xavi og Barcelona overbevist om at Azpilicueta «vender hjem» på free transfer til sommeren.

Les på Popidol: Spotify velger løgner og konspirasjons podcaster Joe Rogan fremfor Neil Young

Captain César Azpilicueta

Goal hevder det er Xavi personlig som kjemper hardt for å overgangen og å «stanse» forhandlingene som pågår om forlengelse med Chelsea.

Les: Risikerer å miste spilleren Erling Haaland beskrev som det største talentet i verden

Ifølge Goal legger Chelsea bare ettårskontrakt på bordet på grunn av alder, der Barcelona ikke ser det som et problem at Azpilicueta har passert 32 – tvert imot. Barcelona kan tilby spilleren forutsigbarhet for flere sesonger. Xavi vet han har prosjektet som overbeviser landsmannen.