Tok med seg en smell ut av sitt første byderby. (foto: everton, twitter)

Vi har sett det flere ganger tidligere, men undres like mye hver gang. En utstøtt og neddømt spiller skifter omgivelser og dundrer til med prestasjoner som i «gamle dager». James Rodriguez har blitt medlem av klubben.

Vi hadde vondt av Rodriguez etter han ble hentet til det som skulle være drømmetilværelsen hos Real for en av de virkelig heite angrepsspillerne. Overgangen til San Bernabeu ble aldri riktig.

Heller ikke hos Bayern München leverte han nok for å forsvare prislappen Real hadde satt på kolombianeren.

Da han var lengst ned og begynte å si hva han mente om Zidanes behandling av ham, kom Carlo Ancelotti på sin hvite hest og hentet Rodriguez for tredje gang.

Les: Høyt spill i Manchester: Kan takke ja til bud på 300 millioner for å oppnå noe større

Vi lar en Everton-spiller beskrive posisjonen til Rodriguez hos de blå da han dro til med to scoringer og en assist i 4-2 seieren mot Brighton.

-Han er en toppspiller. Man kan se kvaliteten han har når han er på ballen. Han åpner plass for andre spillere på banen, sier Calvert-Lewin til BT Sport. Som forøvrig selv har gjort sitt for Everton så langt i sesongen. Med 6 scoringer på 4 kamper er Calvert-Lewin plassert som toppscorer i Premier League.

Denne sesongen virker det som det er noe er noe magisk med vannet i Liverpool – også i den blå delen av byen.

Les på Engelske klubber: Mourinho kan endelig puste lettet ut: Spiss er på plass!

For oss har Rodriguez så langt vært sommerens beste signering i Premier League. Vi gratulerer Ancelotti med god teft og Rodriguez med et skikkelig fotball-liv. Tre scoringer og tre assists på fem kamper for Everton er dobbelt av det han leverte på de 14 kampene han hadde for Real forrige sesong.

Les: Da Bayern München hentet Schalke keeper Alexander Nubel var det i praksis over