Allez, allez! (foto: palace, twitter)

Everton har spilt hele sesongen med et blylodd som har trukket klubben ubønnhørlig ned mot heisdøra til Championship. Frank Lampard har vært et godt stykke unna å kunne betegnes som redningsmann siden han tok over i februar etter Rafa Benitez, men på torsdag løste alt seg. På Goodison Park ble det en euforisk stemning av lettelse hos Everton-supporterne, der ikke alle klarte å kanalisere energien i riktig retning.

Patrick Vieira og Crystal Palace ga Everton tøff kamp helt inn, men 3-2 til The Toffees holdt til seier og overlevelse i Premier League.

Les: Store bekymringer for Barcelona-forsvaret

Nå undersøker det engelske fotballforbundet og Liverpool-politiet en episode som skjedde etter kampen (i tillegg til stormingen av banen), der Vieira sparket etter en Everton-supporter. Det hele høres litt Eric Cantona-aktig med kung fu-sparket i United-drakt, men for oss er dette noe Palace-manageren ikke skal lastes for.

Everton hadde tydeligvis ikke planlagt vakthold for en seier og overlevelse i øverste divisjon, for etter kampen løp Everton-supporterne ut på gressmatta i en skikkelig Lion King stampede.

-Vi jobber sammen med Everton om å samle alle videobildene fra kampen mens vi prater med vitner, informerer politiet Sky Sports om saken.

Les: Angrepet på Mikke Mus fikk Eintrachts klubbpresident kjapt i retur

Nå er ikke vi eksperter på lov og orden, men utfra videoen ovenfor, selv uten lyd, forstår vi franskmannens reaksjon.