Han til høyre er den eneste som sitter på bremsen. (foto: city, twitter)

Da engelsk media peste Pep Guardiola for Haalands tafatte innsats mot Liverpool i Community Shields-tapet i slutten av juli, minnet City-manageren på at nordmannen har en helt spesiell fysikk som krever lengre tid med opptrening, ikke som lette Phil Foden «som kan spille 180 minutter i strekk etter to treninger». Vi ble da beroliget på vegne av Haalands utvikling. Nå gjør City grep som skal beskytte investeringen, feilene som ble gjort hos Borussia Dortmund skal ikke gjentas.

Engelsk media måtte raskt glemme Community Shield-kampen, for direkte fra Premier League-start matet City-spillerne Haaland med målsjanser, syv seriekamper inn i sesongen står 22-åringen som toppscorer med 11 mål i verdens tøffeste liga. Den norske landslagsspilleren har vært på banen fra start i ni av klubbens Premier League -og Champions League-kamper, totalt 824 minutter før vi går inn i oktober.

Premier League: Manchester City – Manchester United, 2. oktober

Erling Haaland har vist han har null problemer med å takle forventningene, men Pep Guardiola er også klar over historien til den unge toppscoreren. Forrige sesong hos Dortmund misset Haaland seksten kamper på grunn av skader, sesongen før var det ti. Dette er en betydelig del av sesongen, Manchester City skal ikke risikere at det gjentar seg.

Dortmund fikk forrige sesong en del kritikk for å overtrene spillerne i førsteelleveren, noe som førte til diverse muskelskader som hindret tidligere trener Marco Rose fra å disponere sine beste elleve på kampdag.

Bundesliga: Köln – Borussia Dortmund, 1. oktober

Da Haaland kom til Dortmund i januar 2020, ble han raskt kastet inn på Bundesliga-arenaen med femten kamper på banen. I den unge nordmannens første fulle sesong i 2020/21, ble det 41 kamper. Sesongen etter startet skadene, med et dropp til 30 kamper.

Ifølge Football-Insiders kilde detaljplanlegger City Haalands trenings -og spilleprogram fremover for å sikre seg best mulig mot en repetisjon av skadesituasjonen hos Dortmund. Teamet rundt Guardiola evaluerer og tilrettelegger hver eneste trening og spilleminutt fremover for å forsikre seg at Haaland får nok hvile og restitusjon. Dette var bakgrunnen for at City sendte sin egen sports therapist for å overvåke 22-åringen på landslagstjeneste for Norge i Nations League.

Champions League: Manchester City – FC København, 5. oktober

Ifølge Football-Insiders kilde, planlegger City å rotere Haaland, og gi 22-åringen mest mulig pause og spillefri der spilleprogrammet tillater det. At Norge ikke kvalifiserte seg til VM i Qatar passet selvfølgelig perfekt inn i planen for å få størst mulig utbytte av spilleren skal være med på å hente det etterlengtede Champions League-trofeet til den lyseblå delen av Manchester.

Ståle Solbakken kan være trygg på at Haaland er i gode hender.