Magath til høyre, linselus til venstre. (foto: magath, twitter)

Felix Magath er en av trenernestorene i tysk fotball. Da det tyske fotballforbundet sparket Hansi Flick og jaktet treneren som kunne snu den miserable utviklingen under året før EM på hjemmebane, meldte 70-åringen seg som kandidat. Julian Nagelsmann var toppkandidaten til forbundet, Magath uttalte dette ikke var en jobb for en «fersking», han var perfekt for jobben. Det landet på Nagalsmann, for Magath kan det bli redningsaksjon i 2.Bundesliga.

Veteranen ledet Hertha Berlin i 2022, tidligere har Magath ledet klubber som Hamburger SV, FC Nürnberg, Stuttgart, Bayern München – og Fulham. Tre Bundesliga-titler har så langt fått plass på CV’en til Magath.

LES: Nøyer seg ikke med signering av Manchester United-spiller – drar også på handletur hos Tottenham

Nå kaller Schalke 04. Den tradisjonsrike klubben som mer eller mindre har befunnet seg i en vedvarende krise de siste sesongene, har nylig sparket Thomas Reis med fattige 7 poeng på 7 poeng i 2. Bundesliga.

Ifølge Bild er Magath på ønskelista til klubben. 70-åringen har tidligere vært hovedtrener og sportsdirektør for Schalke og trenger liten tid på introduksjon til klubb og kultur.

LES OGSÅ: Guardiola finner knapt nok superlativer for å beskrive Oscar Bobb