Ikke ofte denne mannen smiler, må være spesielt fornøyd. (foto: aston villa, twitter)

Dean Smith ledet Aston Villa opp og videre opp, til eierne skjønte at det begynte å stagnere. Exiten til Jack Grealish bidro ikke særlig, men har gitt klubben et handlingsrom på overgangsmarkedet. Steven Gerrard har startet ryddeaksjonen, og har ifølge Football-Insider blinket ut tre spillere som skal vike plassen for noe vassere.

Steven Gerrard har arvet det engelske medier beskriver som en ubalanse i troppen, med blant annet for mange wide attacking players. Football-Insiders kilde hos Villa hevder det nå er tre spillere som gjøres klar for salg i januar: Bertrand Traoré, Anwar El Ghazi og Trezeguet.

Les: Kommer med et gigantisk takk for sist fra Paris

Villa åpner dørene for bud på Traore på 17 millioner pund, men ifølge Football-Insiders kilde er klubben åpen for både utleie og permanent overgang på de tre.

Trezeguet har stått på sidelinjen siden april med en stygg skade, mens El Ghazi var den eneste av trioen som var i Gerrards tropp til Brighton og Crystal Palace-kampen. Vingen kom inn i begge kampene som innbytter, mot Crystal Palace ble det tretten minutter som erstatter for Leon Bailey.

Les på Popidol: To av tidenes beste sci-fi-filmer blir tv serier

Seier mot Brighton, seier mot Crystal Palace, Ashley Young inn i troppen, signaler fra styrelederen om at Villa er åpen for å utnytte muligheter på januarmarkedet (med Grealish-penger). Dette kan bli skikkelig happy days for Aston Villa-supporterne etter noen seige måneder.

Les: Satser på å overbevise Liverpool-spiller i januar