Viktig valg. (foto: villa, twitter)

Da Steven Gerrard returnerte til Premier League, så mange det som neste steg på vei mot Liverpool-jobben som venter den dagen Jürgen Klopp bestemmer seg for å gi seg. Gerrard hadde bestått den første prøven i Scottish Premiership med å lede Rangers forbi den bitre erkerivalen Celtic, men da Rangers-supporterne trodde Gerrard skulle følge klubben videre, kom tilbudet Liverpool-ikonet ikke kunne avslå. Det holdt et år før han fikk sparken på Villa Park, nå kommer det viktige valget av neste trenerjobb som skal styre Gerrard tilbake på sporet.

Det var ingen som klagde på Gerrard da han entret scenen hos Aston Villa etter at laget under Dean Smith hadde stagnert. Gerrard kom inn med en energi som løftet spillerne og stemningen på Villa Park, det endte på 14. plass i Premier League og klar for stigning i 2022/23-sesongen. Gerrard og Villa kom her overraskende skjevt ut fra start, der det meste manglet. I oktober var det slutt på Gerrards første Premier League-jobb.

Premier League: Brighton – Arsenal, 31. desember

Så hva nå?

I Belgia har det åpnet seg opp en stor mulighet. Denne sesongens største overraskelse i Champions League var Club Brugge. Seier mot Atletico Madrid og Porto, videre fra gruppespillet – for første gang i klubbhistorien – med andreplass på bekostning av Atletico Madrid og Bayer Leverkusen! Det var derfor en tilsvarende stor overraskelse da suksesstrener Carl Hoefkens noen få måneder senere fikk sparken. 44-åringen ble hentet opp fra assistentrollen da Alfred Schreuder valgte den ledige jobben hos Ajax etter Erik ten Hag.

Premier League: Tottenham – Aston Villa, 1. januar

På onsdag, seks måneder senere og etter gedigen CL-suksess er Hoefkens historie hos Club Brugge. For der Schreuder forlot klubben som belgisk mester, har Hoefkens ledet Brugge til miserable resultater (i forhold til forventingene) i Belgia. Med tolv poeng bak Genk i ligaen og med et bittert 1-4 tap på hjemmebane mot St. Truiden i den belgiske cupen forrige uke, valgte Brugge å sparke Hoefkens.

Premier League: Brentford – Liverpool, 2. januar

Dette åpner opp for en stor mulighet for Steven Gerrard, det vi definerer som «den perfekte jobben» der Gerrard står i karrieren. Et steg tilbake fra Premier League for en pustepause, samtidig en klubb med spill i Champions League og tradisjon for å ligge i toppsjiktet i hjemlig liga.

Ifølge Het Laatste Nieuws er nettopp Steven Gerrard en av toppkandidatene til å ta over trenerjobben. Det belgiske mediet hevder klubben jobber for å få på plass den nye hovedtreneren før mandag, da forberedelsene for andre halvdel av sesongen starter for alvor.

Vi heier på Gerrard, som ifølge Het Laatste Nieuws konkurrerer om jobben med blant annet tidligere Bournemouth-manager Scott Parker.