Karrieren til Kristian Thorstvedt beveger seg fremover med stormskritt. I januar 2020 solgte Viking den angripende midtbanespilleren til den belgiske klubben Genk som har fungert som et perfekt springbrett inn i Serie A.

Sassuolo bekrefter i dag de har kjøpt Kristian Thorstvedt

Salgssummen skal i følge Transfermarkt ligge på omtrent 100 millioner kroner, det betyr trolig det kommer tikkende inn en hyggelig sommergave til Viking som trolig har sikret seg prosenter. Thorstvedt slo gjennom i Viking som 18-åring, hvor han noterte seg med 22 mål og sju målgivende på 57 kamper for Stavanger-klubben.

Les: Bekreftet: Andreas Pereira har signert med ny klubb – blir i Premier League!

Reisen gikk så videre til belgiske Genk, hvor han var med å vinne den belgiske cupen i 2021. 23-åringen har scoret 17 mål og assistert seks ganger på sine 87 kamper for Genk. – Det er ikke så lenge siden Kristian Thorstvedt skrev under på en langtidsavtale med Genk, noe som sikkert var med på å øke prisen.

I Serie A-klubben blir Thorstvedt lagkamerat med Emil Konradsen Ceïde, som fikk seks innhopp for klubben etter overgangen fra Rosenborg i januar.

LES: Nottingham Forests femte sommersignering kommer fra Bayern München

Midtbanespilleren blir den sjuende nordmannen i Serie A. Fra før er Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen i Sampdoria, mens Emil Bohinen og Erik Botheim nylig har signert for Salernitana. Julian Kristoffersen var på lån i Serie B-klubben Cosenza sist sesong og har kontrakt med Salernitana til sommeren 2024.

Sassuolo endte på 11.-plass i ligaen sist sesong.