Har vist det er smart å gi ungdommen tillit. (foto: arsenal, twitter)

Du trenger ikke å være Arsenal-supporter for å skjønne at Mikel Arteta har ført klubben på vei ut av motgangsgjørma The Gunners har jobbet i de siste årene. Forrige sesong viste at Londonklubben har alt å gjøre innenfor topp-fire i Premier League, men hadde ikke troppen til å holde helt inn. Nå er forsterkninger på plass, preaseson-kamper unnagjort med imponerende clean sheets og ville 12 scoringer totalt mot Chelsea, Sevilla og Everton. For Gary Neville er ikke dette nok.

Premier League-sesongen er endelig klar for å sparkes i gang, Arsenal skal hamle opp med manageren som kjenner klubben bedre enn de fleste, Patrick Vieira: Crystal Palace – Arsenal, 6. august, 21.00. LeoVegas: sjekk ut boosted odds til denne kampen.

For oss har Arsenal med Martin Ødegaard som kaptein rykket opp som en outsider til å kjempe om titler denne sesongen, den tidligere United-legenden og fotballekspert Gary Neville er ikke like overbevist.

Denne sesongen har Arsenal sendt rundt 110 millioner pund inn i overgangsmarkedet med fem førstelagssigneringer, inkudert Manchester City-duoen Gabriel Jesus og Oleksandr Zinchenko. Ifølge Neville er dette ikke nok.

Sjekk ut helgens kamper med boosted odds

-Jeg er bekymret for erfaringen (hos spillerne) og en ung manager. For å være ærlig, det er ikke ubegrunnet. Bevisene står der foran oss. Forrige sesong skulle Arsenal ha avsluttet på topp fire, men erfaringen til Conte og Spurs-spillerne, i kampen på Tottenham Stadion var det alarmerende hvor naive Arsenal var og hvor kort de kom (0-3 tap), begynner Neville til Overlap YouTube Channel.

Okay, det var forrige sesong, men hva nå?

-Min bekymring er, og jeg vet at Manchester United og Chelsea sliter litt i forhold til hvor de er nå, og de kan «both blow up», men det må de for at Arsenal skal sikre plass i topp-fire i Premier League. Erfaringen er der fortsatt ikke, verken på banen eller utenfor, kommer det fra Neville.

Vi hører hva Mr. Neville sier, og regner med at han heller ikke ble videre imponert av at Arsenal nå skal ledes av en norsk 23-åring med 60 kamper bak seg i Arsenal-drakta (9 scoringer og 7 assists). For oss var det nettopp frykløsheten og den vanvittige energien til de unge spillerne til Arteta som overrasket motstanderne da Arsenal etter nyttår startet langspurten mot Champions League-billetten og bommet med bare tre fattige poeng.

Vi mener bestemt «grinebiteren» Gary Neville tar feil, og viser til preaseson-kampene som ga signaler om at mye er på stell både i forsvar og angrep.