Bale som vi husker ham! (foto: LAFC, twitter)

De siste sesongene hos Real Madrid gikk forbi med et gjesp – bokstavelig talt – for Gareth Bale. Bildet med waliseren på benken med et munnbind over øynene mens de andre var ute på kamparenaen, var beskrivende for situasjonen. Det ble en exit fra San Bernabeu uten den helt store hyllesten, som Gerard Pique opplevde hos Barcelona på lørdag i sin siste kamp, vi var spente på hvordan motivasjonen til Bale ville bli hos Los Angeles FC etter exiten fra Europa.

Vi hadde ingen grunn til å bekymre oss. Natt til søndag var Gareth Bale på plass i finalen i MLS Cup og gjorde som han hadde gjort så mange ganger tidligere da han var på topp hos Real Madrid.

LES: Newcastle klar til å kapre Arsenal bud på La Liga-stjerne

LAFC møtte Philadelphia Union i MLS-finalen, til det som ble den perfekte cupavslutning med mange scoringer, ekstraomganger, spenning helt inn til slutten – og avgjørelse på straffekonk.

LAFC lå under 2-3 i andre ekstraomgang til det 128. minutt. Bales lag hadde fått en spiller utvist i det 116. minutt og det gikk mot seier til Philadelphia. Så våknet instinktet til 33-åringen, for tolv minutter senere steg Gareth til værs og headet inn reduseringen som sendte LAFC til 3-3 og straffekonk – som de vant.

Etter kampen ble det pratet om at dette var en av de beste kampene i MLS-historien, for oss var det helt naturlig at den delvis ble avgjort av legenden Bale.

LES OGÅ: Fikk telefon på lørdag: Forsvarsspiller rekker ikke VM