Peker ikke mot Camp Nou. (foto: arsenal, twitter)

Den siste uken har det kommet rapporter fra den katalonske hovedstaden om at Barcelona har begynt å gjøre seg klar for at Plan A ikke lenger fungerer som forventet. Xavi har gjort mye bra som trener, men Champions League-exiten var en økonomisk knyttneve i trynet klubben ikke tåler.

Da ryktene gikk om at Mikel Arteta var på blokka hos Barca-presidenten, spredte uroen seg i London. Er det noe Arsenal ikke er klar for, er det å miste treneren som har gitt håpet om at The Gunners faktisk er tilbake.

Da Arteta fikk det uunngåelige spørsmålet om linken til Barcelona den siste uken, måtte Arsenal-manageren først beskrive hvordan han selv så på situasjonen på Camp Nou under Xavi.

LES: Gareth Bale er fortsatt en av de desidert største!

-Jeg mener Barcelona nå er på rett vei. De har en utrolig trener, en trener som er en absolutt legende som løftet hele klubben, noe du må ha mye respekt for, sier Arteta ifølge Goal.

Okay, viser stor respekt for jobben Xavi gjør, men avviser ikke helt linken til Barcelona. Så kommer det viktigste for Arsenal-supporterne.

-Jeg er ekstremt fornøyd her og stolt av hvor jeg er, fortsetter Arsenal-manageren.

Arteta glemmer ikke muligheten han fikk i 2019 da han ble hentet fra en posisjon som assistentrener hos City, hvordan klubben sto bak ham i de første trøblete sesongene da forståsegpåere og engelsk presse i perioder skrek på at ferskingen måtte få sparken. Arsenal-ledelsen sto bak manageren sin gjennom stormene.

8. plass i 2020/21-sesongen, 5. plass i 2021/22-sesongen – og det mange mener var et unødvendig tap av Champions League-billetten til Conte og Spurs. Før 2022/23-sesongen fnyste Sky Sports-ekspert Gary Neville da han fikk spørsmålet om Arsenal var kandidat til å vinne PL-tittelen. «Altfor fersk og ung manager, altfor unge og urutinerte spillere», kom det fra United-legenden.

13 runder inn i PL-sesongen og ferdig gruppespill i Europaligaen, har Arsenal fått tilbake for tilliten de har gitt Arteta. Hadde den tidligere Barcelona-spilleren blitt hentet til Camp Nou i 2019 for å lede kaoset hos Barca, kan vi garantere at Arteta ikke hadde stått som Barca-trener i november 2022.

Denne tilliten Mikel Arteta har fått hos Arsenal og mulighetene til å forme klubben etter sin fotballfilosofi, er noe 40-åringen ikke kommer til å kaste i søpla med litt kurtisering fra Barcelona og en åpen dør inn til trenerjobben på Camp Nou.

LES OGSÅ: 18 profilerte spillere i La Liga er free agents i 2023

Vi repeterer Artetas svar på hvorfor han ikke har noen grunn til å forlate Arsenal. -Jeg er ekstremt fornøyd her, jeg er stolt av å være her jeg er».