Nabil Fekir

Newcastle har vært relativt forsiktige på overgangsmarkedet siden de ble verdens rikeste klubb i 2021, men det kan være i ferd med å endre seg.

Toon ble kjøpt av et konsortium ledet av Saudi-Arabias offentlige investeringsfond i oktober 2021, et organ som kan skryte av mer enn 620 milliarder euro i eiendeler, men det har vært en utviklingsprosess og ikke revolusjon i St James’ Park siden. – (Det lønner seg å være diktator)

Mens Magpies brukte 136 millioner euro i det siste overgangsvinduet, var konkurransen om signaturene til Alexander Isak og Sven Botman kanskje overraskende lav, selv om AC Milan ble kreditert med en interesse i sistnevnte.

Les: Gjør et nytt forsøk på Bernardo Silva

Men de har egentlig ikke slått en potensiell topp seks-rival til en spiller. Selv om de fortsatt er sikre på å overtale Benficas venstreback Alex Grimaldo til å slutte seg til dem foran Arsenal – han og manager Eddie Howe deler samme agent – stilles det nå opp for et annet langvarig Gunners-mål.

Nabil Fekir har vært på Arsenals radar en stund, og det ble løftet noen øyenbryn da han forlot Lyon for Real Betis i en avtale på 29,75 millioner euro i juli 2019. Mikel Arteta leter fortsatt etter en offensiv midtbanespiller for å legge til sin Premier League -ledende tropp, men Newcastle kan steppe inn og stjele Fekir.

Les: 18 profilerte spillere i La Liga er free agents i 2023

45 millioner euro bud
«Etter å ha forsøkt uten hell i fjor sommer, forbereder Newcastle et tilbud på €45 millioner for å overbevise Nabil Fekir om å prøve lykken i en Premier League», melder Fichajes. «Andre klubber som West Ham eller Arsenal er også oppmerksomme på den franske midtbanespillerens mulige avgang.

«Til tross for at han fornyet kontrakten med Betis, utelukker han ikke et scenebytte neste sommer.»

Fekir har 25 mål og like mange assists på 128 kamper med Betis, og vant Copa del Rey med Sevilla-klubben i april, men bare fem av hans 25 landskamper har kommet i løpet av de tre årene siden han flyttet til Spania.