Er litt trøblete å forklare fallet fra 6. til 20. plass. (foto: birmingham, twitter)

Da Tom Brady og de amerikanske Birmingham-eierne sparket John Eustace i oktober på grunn av «uenighet» mellom ledelsen og manager», var det flere supportere som stusset. Eustace hadde ledet klubben til en akseptabel start på sesongen, men Brady og gjengen ønsket tydeligvis litt mer «glam». Wayne Rooney ble hentet til Birmingham timer etter at han var ferdig hos DC United, men det har blitt lite «glam» under den engelske United-legenden.

I oktober tok Rooney over etter Eustace med Birmingham på en 6. plass, etter tirsdagens 1-3 nederlag mot Stoke har klubben med opprykksambisjoner rast ned til 19. plass på tabellen.

LES: Noen minutter etter den vilt deilige scoringen minner United-kapteinen Høljund på hva som må komme

Under Rooney har det blitt to seire, etter det bitre tapet på Boxing Day fikk Birmingham-manageren tydelig høre hva supporterne mente om jobben han har gjort.

Selv har Rooney vært i hardt vær før og forstår pipekonserten.

-Jeg forstår det hundre prosent, det er sånn det fungerer i fotball. Når man ser på den prestasjonen vi leverte andre juledag forstår jeg det fullt ut. Det er vanskelig å forklare dette. De siste tre kampene har vi sett ut som et lag, men i dag var vi ugjenkjennelige. Den måten vi spilte på i dag var uakseptabel, sier Rooney til Sky Sports.

ENGELSKE KLUBBER: Pep Guardiola har full kontroll på fantastisk venstreving som kan flanke Haaland

Vi husker da Todd Boehly og gjengen valset inn i Premier League som nye Chelsea-eiere og dumpet Thomas Tuchel som manager i september. Inn kom den langsiktige løsningen Graham Potter – som holdt rundt 6 måneder i jobben før han fikk sparken. Er det bare oss, eller minner situasjonen i Birmingham om dette?

For Wayne Rooney kan dette bli et særdeles kortvarig opphold.