Ingen unnskyldning, det ligger i huet. (foto: united, twitter)

Vi er vant til at managerne hos de største klubbene lange ut mot det tette kampprogrammet. De har rett. For de aller beste klubbene er det snakk om knalltøff kamp hver eneste uke i Premier League, avgjørende kamper i Champions League eller Europaligaen og en cup eller to på balløya som skal vinnes. Jürgen Klopp, Antonio Conte og Pep Guardiola er gjengangere som høylydt kritiserer det ekstremt tette kampprogrammet. Erik ten Hag har en helt annen tilnærming.

Med totalt 5-0 mot Nottingham Forest i ligacupens semifinale er det duket for muligheten for Erik Ten Hag å ta en tittel på første forsøk. Newcastle er også klar til finalen som blåses i gang 26. februar.

LES: The Times: Isco aktuell for Premier League

Newcastle har på rekordtid (og solide investeringer) returnert til øverste del av Premier League og er også klar for kamp om cuptittel. Eddie Howe og gjengen har enn så lenge ikke kvalifisert seg til spill i Europa, dette gir nå en fordel på Wembley mot Man United.

Erik ten Hag og gjengen skal ut i to playoff-kamper for videre avansement i Europaligaen, der en av de største motstanderne venter. Xavi og Barcelona ble dumpet fra Champions League, økonomien krever at La Liga-klubben må stikke sugerøret ned i premiekassa i den nest øverste ligaen.

Dette betyr at der Newcastle har fire kamper før finalen i slutten av februar, skal Man United gjennom seks, den siste mot Barcelona (på Old Trafford) tre dager før cupfinalen på Wembley.

LES: Chelseas 10 villeste signeringer

All grunn for United-manageren å klage på systemet, men nederlenderen vet også at han og spillerne må gå inn i finalen med troen på at de er det beste laget, uavhengig av oppkjøring.

-Jeg har håndtert før å spille en finalekamp etter å ha spilt i Europa. Da jeg var hos Ajax så jeg hvordan jeg skal håndtere det, begynner Ten Hag ifølge BBC.

-Det er klart Newcastle har en fordel, men det handler om holdning og mentalitet, kommer det fra United-manageren.

Newcastle har en liten fordel, men det er ikke der det avgjøres. Jeg vet hvordan vi skal håndtere det.

LES OGSÅ: Ett minutt skilte Barcelona fra viktig signering

Syting er ikke nederlenderens greie, dette sender de rette signalene til spillerne. Hos Man United skal du ikke lete etter unnskyldning, du står selv i posisjon til å levere til seier. Erik ten Hag fremstår definitivt som rett mann på Old Trafford.