(foto: Frisk, Finn Eriksen)

Frisk Asker hadde en misearbel start på sesongen. Hovedtrener ble sendt ut av Askerhallen halvveis i sesongen og assistenttrener Jan André Aasland og Vidar Wold lappet sammen laget så godt de kunne. Noen måneder senere er Frisk hockey-kongene i Norge.

Sluttspill i hockey er det som betyr noe. Lillehammer fikk Frisk som motstander i  kvartfinalen og måtte gi tapt for «bønda» fra Asker. Så valgte Roy Johansen og Vålerenga den antatt enkleste motstanderen Frisk til semifinale-motstander. Det endte med tidlig sommerferie på Oslo-laget.

I finalen skulle det si stopp for Frisk, for her ventet de regjerende norgesmesterne Storhamar. Men seks kamper senere ble isen i Askerhallen dekket av  champagne og gullglitter. Asker-gutta hadde vunnet de nødvendige fire kampene i finaleserien.

Forrige gang Frisk-gutta kunne feire kongepokalen var i 2002. Nå kan endelig banneret henges opp i taket i Askerhallen, som viser at den beste (om enn ikke alltid mest underholdende) hockeyen igjen spilles i Asker.

Vi lar Frisk-spiller Kåsastul dekke begivenheten.

– Det er helt sykt. Det er vanskelig å finne ord akkurat nå. Det finnes ikke noe bedre enn et fullsatt Askerhallen når det koker som i dag. At vi klarte å avgjøre det på hjemmebane, er helt sykt, sier Kåsastul til TV 2.

For Anders Bastiansen ble kvelden der det hele avgjordes helt spesiell. 38-åringen var med å vinne kongepokalen i 2002.

– I begynnelsen av sesongen var vi i ordentlig trøbbel. Til slutt gjorde klubben noen vanskelige valg. Det betalte seg. Det er noe av det råeste jeg har vært med på. Alle har bidratt. Det har ikke vært mange som har trodd på oss hele veien, men du kan se resultatet. Vi har trodd på det hele veien, og det er jævlig deilig, for å si det sånn, avslutter Bastiansen til TV2.

Vi bøyer oss i is-slushen og gratulerer Frisk som best i landet!

Les: Dette er manageren Red Bull elsker!