Kompisen Decos kandidat vrakes.. (foto: barcelona, twitter)

Gerard Pique har blitt en institusjon hos Barcelona med 616 kamper for den katalanske klubben. Ikke alltid helt i harmoni med klubbledelsen, men 3 titler i Champions League, 8 La Liga-titler og 7 Copa del Rey-triumfer sier sitt om betydningen midtstopperen har hatt for klubben. Hadde tidligere medspiller Xavi gitt Pique muligheten, ville vi nok opplevd det som kom i november først om en god stund.

I begynnelsen av måneden kom bekreftelsen på at 35-åringen legger opp, selv om han kunne ha krevd å fortsette på kontrakt ut neste sesong. Midtstopperen gikk selv ut og fortalte han ikke ønsket å være en belastning for klubben i sitt hjerte, nå forteller klubbpresidenten at Pique selv ikke hadde de store planene om å gi seg.

LES: Det var en tabbe å sparke Thomas Tuchel

-Piques avskjed ble besluttet av ham selv, men han var helt sikkert motivert av sin situasjon på banen. Hvis Gerrard hadde hatt trenerens tiltro og vært fast mann på banen, så hadde han selvfølgelig ikke gitt seg, sier president Laporta ifølge Football-Espana.

LES OGSÅ: Historisk: Bare tre spillere står foran James Milner

Selv om Pique ikke gjorde det helt frivillig, anbefaler vi at han takker kompisen Xavi for push’et. Det er ikke lett å skjønne det selv når farten øker på vei ned fra toppen i karrieren, da kan nedslaget bli i tøffeste laget. Xavi har sørget for at kompisen Pique slipper dette.