Thomas Tuchel

Det begynner å synke inn for de nye sjefene på Stamford Bridge at det ikke er så enkelt å drive en stor klubb som man kanskje kan tro på utsiden. – Jeg skal innrømme også jeg fra tid til annen har tenkt at dette kan jeg gjøre bedre enn de som faktisk har ansvaret.

Todd Boehly ledet et konsortium som kjøpte før sommeren Chelsea for 3,2 milliarder dollar. – Du skal vinne mange kamper for å betale det tilbake. – De valgte å beholde manager Thomas Tuchel, men da resultatene begynte å skrante var de raske med å han sparken. Bakteppet skal ha vært uenighet i om det var en god ide kjøpe Cristiano Ronaldo.

Todd Boehly gikk med største selvtillit inn som fungerende sportsdirektør etter at det ikke lenger var naturlig at Marina Granovskaia, en av de beste i jobben, fortsatte på Stamford Bridge. Amerikaneren fikk så til de grader kjørt seg i jobben. Den ene etter den andre «sikre» signeringen forsvant til Barcelona og andre rivaler, sommerens overgangsvindu ble svindyrt for Chelsea, så langt har handlerunden på et par milliarder ikke gitt resultater. Så hentet Boehly inn Graham Potter.

Suksesstreneren hos Brighton and Hove Albion har fått ekstremt mye ut av «lite» hos Premier League-klubben fra badebyen Brighton. Hos Chelsea har samme trener fått lite ut av ekstremt mye.

Les: Sky Sports: Vil hente Marcelo Bielsa tilbake til Premier League

Vi er tilhengere av å gi managere tid på seg, Graham Potter ble kastet inn i en rimelig kaotisk situasjon på Stamford Bridge. Likevel, for Todd Boehly og de nye Chelsea-eierne handler det ikke om å bruke tid. Investeringen taper seg i verdi i takt med tapte kamper, etter lørdagens 1-0 tap mot Newcastle, har Chelsea tapt tre kamper (eks kamper avgjort på straffekonk) på rad for første gang på 20 år.

Med Arsenal og Manchester City allerede umulige å ta igjen for Chelsea, gjenstår to billetter til Champions League neste sesong. Heller ikke disse virker tilgjengelige.

Det som for Chelsea-supporterne var ekstra urovekkende, var spillet mot Newcastle. Cesar Azpilicueta og Kalidou Koulibaly taklet ikke presset fra Newcastle, og spilte som de aldri skulle ha gjort seg fortjent plassen i førsteelleveren. På topp ble Broja enkelt nøytralisert, mens Mason Mount og Gallagher ikke var i nærheten av å gi ham støtte og bygge opp angrep.

Les: Verdens 10. rikeste mann interessert i Liverpool

Vi håper Graham Potter får tid og tålmodigheten han fortjener, men de nye Chelsea-eierne trenger snart en ny syndebukk etter at Thomas Tuchel hastig ble kastet ut av Stamford Bridge. Tikk-takk, tikk-takk.

Det er over en måned til neste kamp for Chelsea, de går inn i VM pausen på en 8.plass, for noen få uker siden var de en medaljekandidat. – Det viser med all tydelighet problemet til Chelsea ligger helt andre steder enn hos manageren. Både Thomas Tuchel og Graham Potter er beviselig svært kompetente.