Daniel Karlsbakk. Foto: sc Heerenveen

Avtalen bekreftet på klubbens nettsider.

sc Heerenveen forsterket laget med Daniel Karlsbakk fra Viking. Den nitten år gamle spissen skal spille med trøyenummer 9 og signerer kontrakt til midten av 2026, bekrefter klubben på sine nettsider.

SISTE: Svensk keeper til Eliteserien

Etter Pelle van Amersfoort, Ché Nunnely og Jeffrey Bruma er han den fjerde spilleren som kommer til Abe Lenstra stadion denne vinteren.

Nordmannen er kjent som et stort talent og har femten ungdomslandskamper på ulike nivåer. Han debuterte for Bryne FK i en alder av seksten år, hvoretter han gikk over til Viking FK på fri overgang i januar 2022. Han scoret to mål på 21 ligakamper for den klubben forrige sesong.

I SIST LITEN: Manchester United i samtaler med Bayern München

Teknisk sjef Ferry de Haan er fornøyd med angriperens ankomst. «Han er en spiller med mye potensial, en ung gutt som passer inn i moderne fotball. Daniel har høy intensitet, god fysikk og hurtighet. Vi forventer at han utvikler seg veldig bra her. Daniel vil ha tid i de kommende månedene til å tilpasse seg sitt nye miljø og klubben.

Avtalen skal være verdt over 30 millioner kroner, ifølge Stavanger Aftenblad. Dette er Vikings største spillersalg noensinne.