Vårt favorittbilde av Sørloth in action. (foto: barcelona, twitter)

Da Alexander Sørlioth returnerte i sommer til Leipzig etter utleieopphold hos Real Sociedad (43 kamper med 8 scoringer og 1 assists) fikk Leipzig-manager Tedesco spørsmålet om nordmannens fremtid hos klubben. Svaret var kjapt at Sørloth får en ny mulighet til å bevise han fortjener plassen. Et godt utgangspunkt for «vår mann», men nå pågår forhandlinger som lager mulighetsrommet til Sørloth adskillig mindre.

Ryktene har kommet de siste ukene at Timo Werner jobber hardt for å bedre arbeidsvilkårene (les spilletid) frem mot VM-sluttspillet. Det er nok av tøffe konkurrenter om spissplassen på det tyske landslaget til Hansi Flick, Werner må spille i en drakt som garanterer spilletid.

LES: Chelsea har fått klar beskjed: – Ikke til salgs!

Da er det naturlig at 26-åringen trekker tilbake til klubben og ligaen han var stjerna i. Da Frank Lampard hentet Werner sommeren 2020, hadde spissen vist seg som en rising star i Leipzig-drakta, på Stamford ble det dessverre bråstopp i forhold til forventningene. Tyskeren blir gjerne brukt som et bilde på alt som gikk galt for Frank Lampard (ikke så mange husker at manageren la grunnlaget for Tuchels Champions League-tittel).

Ifølge BBC har Chelsea gitt tommel opp for utleie av Werner til RB Leipzig, der det nå pågår forhandlinger mellom de to klubbene og spiller. Ifølge Sky Sports sliter Bundesliga-klubben ikke overraskende med lønnsutgiften på over 3 millioner i uka (salarysport), der Werner enten må gå ned i lønn eller at Chelsea dekker deler av utgiftene.

Når partene har kommet såpass langt, bør dette løses seg på forhandlingsrommet.

I testkampen mot Liverpool var Alexander Sørloth på banen, men dro på seg en skade som gjorde ham uaktuell i den tyske superupen mot Bayern München.

For Sørloth betyr det at «klubbens store sønn», Timo Werner, returnerer til spissposisjonen med hunger etter spilletid og scoringer. Høres ikke akkurat ut som «muligheten til å vise seg frem» ble noe større for Sørloth.

LES: Etter ellevill sommershopping er det ikke lenger plass for en av Barcelona «neste store»