Ajax? Que?(foto: Barcelona)

Dagen etter at Jürgen Klopp hadde sendt Liverpool-supporterne inn i sjokktilstand med å fortelle om at neste sesong blir uten Kloppsk seiersfeiring etter kampene, var det Xavi sin tur. Barcelona-legenden var ikke like positivt innstilt på å gi seg som trener, han gjør det fordi arbeidsforholdene har vært lite tilfredsstillende. Liverpool henter erstatter som en klubb på toppen, sportslig og økonomisk, mens Barcelona må ut og overbevise neste trener om å binde seg til en jobb der det eneste som er sikkert er usikkerheten.

Det er ikke mange månedene før Barcelona må ha på plass neste trener, ifølge Footballtransfers har La Liga-giganten peilet seg inn mot en kandidat og gitt et konkret tilbud.

LES: Juan Mata tilbake i England!

Som landslagstrener for Belgia hadde Roberto Martinez gedigen suksess (helt frem til VM i Qatar), der Belgia inntok toppplassen på FIFA-rankingen. Etter nedturen i VM 2022 valgte Martinez å trekke seg, siden januar 2023 har han ledet Portugal.

Footballtransfers «can confirm» at Barcelona har tatt kontakt med Martinez om å ta over jobben etter Xavi. Ifølge Footballtransfers er tilbudet en ettårskontrakt med opsjon på ytterligere sesong. Det spesielle er at Martinez får muligheten til å gjøre Barca-jobben samtidig som at han leder Portugal (den var ny).

Med EM-sluttspill i juni kan det bli rimelig hektisk for spanjolen, som tidligere har ledet Swansea, Wigan og Everton før han tok over det belgiske landslaget for en seksårsperiode. Høres ut som sportsdirektør Deco og Barcelona er veldig ivrige etter å overtale Martinez om å ta over jobben til Xavi – og at avgjørelsen tas i god tid før EM-sluttspillet i juni.

Alt du trenger å vite: Athletic Club – Barcelona

F7: Får samme behandling som Ronaldo hos Manchester United