Har mye, vil ha mer. (foto: city, twitter)

Pep Guardiola og Jürgen Klopp har stor respekt for hverandre, men ryker nesten alltid i tottene på hverandre med diverse utbrudd langs sidelinjen når de møtes – og slenger meldinger til hverandre på pressemøter. Da City hentet Erling Haaland i sommer, var det en brummende Klopp som kommenterte det vi på godt norsk kaller «feige lag». Nå varsles det at City skal sikre seg neste store angrepstalent, utfordringen for Liverpool er at det er et av deres egne mål.

Da han ble byttet inn for Erling Haaland i november 2020, var det som Bundesligaens yngste spiller – ever. På spørsmål om potensialet til den 16-årige Dortmund-spilleren Youssoufa Moukoko, kom det kjekt fra Haaland: «Han er et av de største talentene i verden». Med 22 scoringer på 16 kamper i City-drakta, er det ingen på balløya som tviler på at Haaland har forutsetningene til å kjenne igjen et angrepstalent av verdensklasse.

Champions League: Manchester City – Sevilla, 2. november

Dortmund har ikke klart å holde tenåringen fornøyd nok til å signere forlengelse, til sommeren går det mot kontraktsutløp og åpen kamp blant gigantene om å sikre seg senterforwardens signatur.

Bundesliga: Borussia Dortmund – Bochum, 5. november

Ifølge Football-Insider har Liverpool manøvrert seg i pole position før 17-åringen står åpen til å forhandle med andre klubber i januar. Da det ble kjent at den tyske U21-landslagsspilleren er enig med det engelske agentbyrået Unique Sports Management (USM) om å signere klientkontrakt når han runder 18 i november, pekte alle piler mot Premier League. Altså, de riktige signalene for Liverpool.

Premier League: Tottenham – Liverpool, 6. november

USM har klienter som Reece James og Antony Gordon, og skal ha lagt en klar plan for sin nye kunde. Som agentbyrå betyr dette selvfølgelig å sette de største klubbene opp mot hverandre for å sikre Moukoko de beste betingelsene og utviklingsmulighetene. Ifølge Football-Insiders kilde har Manchester City meldt seg på racet for å signere Dortmunds juvel.

Citys rekrutteringsavdeling har holdt et godt øye med tenåringens utvikling, der Moukoko denne sesongen har vist han allerede har kapasitet som gamechanger. Totalt 4 scoringer og 4 assists på 11 Bundesliga-kamper, mot Freiburg spilte 17-åringen tjue minutter med to assist og scoring i 1-3 seieren. Matchvinner mot Schalke i 1-0 seieren med tjueseks minutter på banen, scoring mot Bayern i Der Klassiker til poengdeling, assist til Jude Bellinghams matchvinnende scoring i 1-2 seieren mot Eintracht Frankfurt forrige uke.

Liverpool har posisjonert seg foran PSG, Real Madrid og Barcelona, ifølge Football-Insiders kilde er Manchester City nå på vei inn for å kuppe signeringen. Guardiola fikk selv oppleve noe av potensialet til 17-åringen da Moukoko spilte 82 minutter mot City i 0-0 kampen i Champions League.