Har en oppgave for den unge franskmannen, da må arbeidsforholdene sikres. (foto: liverpool, twitter)

Flere Liverpool-supportere klør seg i hodet over hvorfor Naby Keita fortsatt linkes til en forlengelse på Anfield. Midtbanespillerens kontrakt løper ut til sommeren, med en skadehistorie siden 2018 som har gitt Klopp alt annet enn forutsigbarhet, har Keita aldri spilt seg til en sentral rolle hos Liverpool. Forklaringen på at klubben er i forhandlinger om forlengelse med 27-åringen er ganske enkel at Keita er en av favorittene til mester Klopp.

Men nå har vinden snudd. Ifølge Football-Insiders kilde har Liverpool pulled the plug on contract talk med Keita og er klar for å sende midtbanespilleren videre. Det engelske mediet meldte i september at Merseyside-klubben jobbet for at 27-åringen skulle fortsette med lønnskutt, men har nå tydeligvis ombestemt seg.

LES: Danmarks VM-tropp verdt milliarder

Ifølge Football-Insider har Keita bare spilt 26 % av mulig spilletid i Premier League siden overgangen fra RB Leizpig i 2018. Selv om prisen på 52.75 millioner pund har falt drastisk, ønsker Liverpool å teste markedet med å få inn noe på et salg av Keita i januar. Football-Insiders kilde hevder klubben nå åpner opp for bud i januar, men det er likevel størst sannsynlighet at Keita ønsker å gå perioden ut og stille sterkere på overgangsmarkedet som free agent i sommer.

11 scoringer, 7 assists og 177 kamper på banen siden 2018 forteller vel det meste. Selv om Jürgen Klopp vil savne en av sine favoritter på midten, vil trolig ikke så mange Liverpool-supportere gjøre det samme.