Dette var Bielsa fornøyd. Som vi savner denne mannen på Elland Road. (foto: leeds, twitter)

Vi liker ikke det vi ser, men likte heller ikke det som skjedde i februar etter 0-4 tapet mot Tottenham. Marcelo Bielsa hadde viet fire år av fotball-livet sitt til Leeds, plutselig fikk eierne hastverk med å sparke den legendariske manageren. Senere har en direktør fortalt Jesse Marsch hadde vært på blokka hos Leeds i flere år, så da amerikaneren ble sendt ut av Red Bull-systemet etter fire måneder i jobben som Leipzig-trener, var timingen rett for et managerskifte på Elland Road. Åtte måneder senere gjøres det klart for et nytt skifte.

Jesse Marsch ledet Leeds inn til den nødvendige overlevelse i Premier League, men vi mener Marcelo Bielsa kunne ha klart det samme. Denne sesongen tilhører Marsch, der han har ledet klubben gjennom preseason og fått klubben til å hente noen av sine favorittspillere. Forventningene var derfor høye til at Leeds returnerer til en posisjon på Premier League-tabellen Bielsa viste var mulig (9. plass) i debutsesongen i øverste divisjon.

LES: Har kommet seg etter ydmykelsen hos Barcelona – hentes inn for å sikre Champions League-billett

I overgangen til november står Leeds med fire tap på rad, toppet av det ydmykende 2-3 tapet på Elland Road mot nyopprykkede Fulham.

De ti siste minuttene av kampen ga Leeds-supporterne klar beskjed om hva de syntes om jobben Marsch har gjort den siste måneden. Så hva gjør Leeds-eierne når de har fått bekreftelse på at Marsch med fattige 9 poeng på 11 kamper ikke kan møte forventningene?

Ifølge Football-Insider har Leeds sendt ut følere mot potensielle erstattere på short list, og gjør det som så fint heter: Legger grunnarbeidet for ansettelse av ny manager.

Etter søndagens Premier League-kamp hevdet Marsch at han hadde full tillit og at dette var en langsiktig prosjekt, amerikaneren burde ha lært hos RB Leipzig. Når det kommer til stykket, betyr det som sagt, avtalt eller lovet, ingenting når de sportslige resultatene uteblir.

På lørdag står Liverpool-spillerne og tripper klare for Leeds på Anfield, vi ser ikke helt at dette blir vendepunktet for Marsch. Amerikaneren er gone.